Musical Awards Gala terug bij AVROTROS

dinsdag 9 september 2014

Op woensdag 7 januari 2015 is het jaarlijkse Musical Awards Gala weer te zien bij AVROTROS. In deze groots opgezette liveshow worden de prestigieuze awards voor Nederlands grootste musicalsterren en de beste producties uitgereikt.

De presentatie van deze 14e editie is opnieuw in handen van Frits Sissing.


De vakjury van de Musical Awards 2015 bestaat uit voorzitter Cornald Maas, Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriëtte Tol.

Het bestuur bestaat uit voorzitter Hans van Veggel, Frank Klijberg, Gerda Kroeze-Knol, Peter Prein, Hilde Scholten, Eric van Tijn, Ton Fiere, Ruud de Graaf en Albert Verlinde.

Presentator Frits Sissing: 'Ik ben er bijzonder trots op dat het Musical Awards Gala terugkeert bij AVROTROS, waar het wat mij betreft thuis hoort. Musical is in Nederland uitgegroeid tot een volwassen vakgebied waar jaarlijks miljoenen mensen van genieten. De Musical Awards zijn een waardering en erkenning voor alle musicalartiesten. Met deze show gaan we een bijzondere televisieavond tegemoet.'

Patricia Kok, Stichting Musical Awards: 'Vanuit Stichting Musical Awards zijn wij ontzettend blij dat het gala weer op de televisie te zien is. De hernieuwde samenwerking met AVROTROS voelt voor ons als een vertrouwd warm bad. De uitzending op NPO 1 maakt de Musical Awards toegankelijk voor een groot publiek en daar zijn wij bijzonder trots op.'

Musical Awards
De Musical Awards werden in 2000 voor het eerst in het leven geroepen door de Stichting Musical Awards met als doel jaarlijks een aantal prijzen toe te kennen aan personen die in het desbetreffende theaterseizoen een buitengewone prestatie hebben geleverd in een musical. De AVRO zond de registratie van het glamour-event zes keer eerder uit, van 2005 tot en met 2010.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers