Namen 'Foute Vriendinnen' bekend

woensdag 25 april 2018

Naast Ilse Warringa (De Luizenmoeder) en Anne-Marie Jung behoren Tina de Bruin (Wakker Worden), Jelka van Houten (Jeuk) en Anniek Pheifer (Bitterzoet) tot het 'Foute Vriendinnen-team'.

In het dagelijks leven zijn het echte boezemvrienden, maar nu zetten zij elkaar flink voor schut in het nieuwe programma 'Foute Vriendinnen'. Het hilarische programma is vanaf donderdag 17 mei wekelijks te zien bij RTL 5.


In de eerste aflevering staan de bezoekers van een nagelsalon perplex, wanneer het personeel met een iene-miene-mutte-liedje bepaalt met welke hand ze gaat beginnen. In een dierenwinkel krijgt Anne-Marie de opdracht om klanten in hun jas te bijten en worden hondenriemen op een vreemde manier getest door Ilse. Durft Tina winkelend publiek aan te spreken om op haar dochter te passen, omdat ze ovuleert en haar man op het toilet wacht voor een vrijpartij? Wie van de Foute Vriendinnen is een daredevil en voert alle opdrachten uit? en wie is de loser met de meeste duimpjes om laag en krijgt straf?

Het programma is gelijk aan het populaire format 'Foute Vrienden', dat wereldwijd te zien is onder de naam 'Impractical Jokers'. Nederland is het eerste land dat met een vrouwenversie komt. De knettergekke vriendinnen gaan niets uit de weg en zorgen wekelijks voor briljante, komische taferelen. Ze worden samen in alledaagse omstandigheden gebracht, waarbij één van hen een oortje in krijgt. Via het oortje fluisteren de anderen haar de gekste dingen in, die zij moet zeggen tegen nietsvermoedende mensen. De opdrachten gaan vaak behoorlijk over de schreef, waardoor zij enorm voor het blok gezet worden. Opdrachten niet goed uitvoeren, betekent namelijk een passende straf, en daar wil iedereen ver vandaan blijven. Een verborgen camera registreert de uiteenlopende reacties op de grappige, gewaagde en gênante opmerkingen.

Wie van het stel durft alles te roepen tegen klanten en bezoekers, en zet zichzelf hiermee het meest voor schut? En wie krijgt de meeste duimpjes naar beneden en wordt gestraft?

'Foute Vriendinnen' wordt geproduceerd door BlazHoffski Productions BV.

'Foute Vriendinnen', vanaf 17 mei om 21.30 uur bij RTL 5.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers