Nederlandse acteur Coen Bril in Netflix Original serie 'Into The Night'

woensdag 28 juli 2021
Foto: © Netflix 2021

Netflix maakt bekend dat de Nederlandse acteur Coen Bril ('De Slag om de Schelde', 'De Oost') een rol speelt in het tweede seizoen van de Belgische Netflix Original serie 'Into The Night'.

Coen Bril gaat de rol spelen van Heremans, een Nederlandse soldaat die in de oude militaire Sovjet-bunker in Bulgarije verblijft. Het tweede deel van de post-apocalyptische serie is binnenkort wereldwijd te zien op Netflix.


Met de komst van Bril is de internationale cast van de serie verder uitgebreid. In het eerste seizoen zagen we al een diverse en internationale cast uit België, Frankrijk, Turkije, Duitsland, Italië, Polen en Rusland. Voor het nieuwe seizoen worden acteurs uit Nederland (Coen Bril) en Spanje toegevoegd aan de groep overlevenden.

Coen Bril: 'Na een absurd jaar, waarin de hele wereld stil leek te staan, voelde het als een verrijking om mee te doen met het tweede seizoen van 'Into The Night'. Om onderdeel te worden van zo’n grote groep internationale acteurs uit alle hoeken van Europa en daarbuiten was ontzettend inspirerend en leerzaam.'

'Into The Night' is gecreëerd en geschreven door Jason George ('Narcos', 'The Blacklist'). Jason George is tevens uitvoerend producent samen met Tomek Bagiński ('The Witcher', 'The Cathedral'). De productie is in handen van Entre Chien et Loup. 'Into The Night' seizoen 2 wordt geregisseerd door de Belgische regisseur Nabil Ben Yadir ('Les Barons', 'La Marche' en 'Dode Hoek') en de Franse regisseur Camille Delamarre ('Balthazar', 'The Way', 'Last Call').

De nieuwe cast van seizoen 2 bestaat uit:

Anton Kouzemin (Alexei) - België
Coen Bril (Heremans) - Nederland
Joe Manjón (Félipe) - Spanje
Émilie Caen (Théa) - France
Borys Szyc (Łom) - Polen
Dennis Mojen (Markus) - Duitsland
Javier Godino (Gerardo) - Spanje
Marie-Josée Croze (Gia) - Frankrijk
Kıvanç Tatlıtuğ - Turkije

Uiteraard keren ook enkele bekende gezichten uit het eerste seizoen terug, waaronder Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Nabil Mallat, Jan Bijvoet en Babetida Sadjo.

'Into The Night' seizoen 2
Aan het einde van het eerste seizoen hebben de passagiers van Flight 21 onderdak gevonden in een oude militaire Sovjet-bunker in Bulgarije, weg van de zon. Helaas is dat maar van korte duur wanneer door een ongeluk een groot deel van hun voedselvoorraad wordt vernietigd en hun leven weer onzeker is. Ze reizen vervolgens af naar de Global Seed Vault in Noorwegen in een wanhopige poging om te overleven. Maar ze zijn niet de enigen met dat idee… Voor het algemeen belang moet de groep opsplitsen, aardig zijn tegen de militaire bemanning en offers brengen in een race tegen de klok.

Over Coen Bril
Coen Bril (Zwolle, 1997) is een van de meest veelbelovende acteurs van Nederland. Na zijn afstuderen aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam werd hij gecast in de oorlogsfilm 'De Oost' (2021), geregisseerd door Jim Taihuttu. Coen speelde ook in 'De Slag Om de Schelde' (2021) van Matthijs van Heijningen en in de succesvolle serie 'Vliegende Hollanders' (2020), een historisch drama over Jeroen Plesman en Anthony Fokker die aan de voet van de burgerluchtvaart in Nederland stonden.

Makers: Jason George & Tomek Bagiński
Schrijver: Jason George
Regie: Nabil Ben Yadir, Camille Delamarre
Uitvoerend producenten: Jason George, Tomek Bagiński
Producenten: Sébastien Delloye, François Touwaide / Entre Chien et Loup
Consulting producer: Jacek Dukaj
Gefilmd in: België

Het tweede seizoen van 'Into The Night' zal binnenkort wereldwijd op Netflix te zien zijn.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers