Niek Barendsen en Ilse Warringa maken nieuwe satirische comedy 'CAST'

dinsdag 14 juni 2022

Niek Barendsen en Ilse Warringa schrijven en regisseren samen een nieuwe comedy voor de NTR, getiteld 'CAST'. 'CAST' is een achtdelige, satirische comedy over een castingbureau dat geboycot wordt, maar alles op alles zet om te herrijzen uit eigen as.

Laverend tussen kunst, commercie en activisme probeert 'Van Leeuwen-Casting' te overleven.


De beroemde casting-director Louis van Leeuwen was altijd de spin in het landelijke web en hij wist altijd de spannendste klussen binnen te halen. Maar nu wordt zijn bedrijf geplaagd door schandalen omtrent grensoverschrijdend gedrag.

'CAST' is een serie over ijdelheid en ambitie, kunst en commercie, #MeToo en media; met een inkijkje in het leven van Nederlandse sterren die elkaar treffen op de set, de première of op het castingbureau.

Niek Barendsen en Ilse Warringa: 'We vinden het geweldig om met 'CAST' actuele satire te maken over deze woelige tijd, maar ook menselijk drama over botsende personages die naar elkaar toegroeien. Bovendien richten we graag de pijlen op onze eigen wereld van theater, film en tv.'

De achtdelige televisieserie 'CAST', met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Jacqueline Blom, Lykele Muus, Imanuelle Grives en Claire Bender, is in 2023 bij de NPO te zien.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers