Nieuw bij MAX: 'Concert Om Niet Te Vergeten'

zaterdag 17 oktober 2020

Aandacht vragen voor de ziekte van Alzheimer, dat is het doel van Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC, het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Concertgebouw, Meer dan Muziek en het VU-Orkest met een bijzonder concert rond Wereld Alzheimer Dag.

Een compilatie van dit 'Concert Om Niet Te Vergeten' zendt MAX op zondag 18 oktober om 11.05 uur uit op NPO 1.


Tijdens het speciale concert spelen leden van het Concertgebouworkest werken van bekende componisten. Verder zijn er interviews met experts en onderzoekers. Ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder is van de partij. Hij vertelt over Meer dan Muziek.

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. In Nederland hebben nu al 270.000 mensen dementie en naar verwachting zal dit in 2040 zijn opgelopen tot een half miljoen. Het is daarom van groot belang dat het ontstaan van de ziekte van Alzheimer begrepen wordt en er een gerichte therapie ontwikkeld wordt. Kennis over de oorzaak en de verschillende risicofactoren opent het perspectief dat de ziekte in de toekomst genezen en mogelijk zelfs voorkomen kan worden.

'Concert Om Niet Te Vergeten', zondag 18 oktober om 11.05 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers