Nieuw bij MAX: 'In Levenden Lijve' met Derek de Lint

woensdag 9 februari 2022
Foto: © Omroep MAX 2022

MAX komt met het gloednieuwe programma 'In Levenden Lijve'. Hierin worden grote namen uit de geschiedenis tot leven gebracht. Mensen die iedereen kent en die zo'n grote impact hebben gemaakt, dat zelfs honderden jaren later hun naam nog steeds gemeengoed is.

Cleopatra, Sint-Nicolaas, Maria, Marco Polo, Jeanne d’Arc en Shakespeare; we kennen hen allemaal, maar is dat wel echt zo? Derek de Lint presenteert 'In Levenden Lijve' vanaf vrijdag 11 februari om 22.15 uur bij MAX op NPO 2. Bekijk de eerste beelden.


Presentator Derek de Lint reist stad en land af, ontmoet wetenschappers, onderzoekers en locals om alles te weten te komen over deze bijzondere mensen. Om de beroemdheden echt te leren kennen, reist hij af naar de plekken waar ze hebben geleefd. Hij treedt in hun voetsporen en kruipt in hun huid om zo dicht mogelijk bij ze te komen. Historicus Saskia Noot helpt Derek bij zijn zoektocht, zij zoekt overal in Nederland naar belangrijke aanwijzingen en verrassende uitkomsten. Aan Mao Lin Liao, ‘s werelds beste 3d-designer, de extreme uitdaging om al deze informatie om te zetten tot een daadwerkelijk persoon die we in een spannende onthulling eindelijk mogen ontmoeten.

Aflevering 1: Cleopatra
Nooit eerder had Rome zo op zijn grondvesten geschud als in de tijd van deze dame én door toedoen van deze dame; Cleopatra. Men denkt bij haar meteen aan schoonheid. Cleopatra was de laatste farao van Egypte. Maar was ze werkelijk zo mooi als altijd wordt beweerd? Wie was ze en hoe zou ze eruit hebben gezien?

'In Levenden Lijve', vanaf vrijdag 11 februari om 22.15 uur bij Omroep MAX op NPO 2.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers