Nieuw KRO-NCRV programma '100 Dingen': een maand leven met maar 100 spullen

zaterdag 14 augustus 2021

In het nieuwe KRO-NCRV programma '100 Dingen' gaan zanger/muzikant Xander de Buisonjé en zanger Danny de Munk met hun gezinnen de uitdaging aan om één maand te leven met maar 100 spullen.

Het hele gezin moet keiharde keuzes maken. Wie neemt de bank en wie de wasmachine? Wat hebben ze echt nodig en waar denken ze echt niet zonder te kunnen? Want alles wat ze niet kiezen gaat rigoureus het huis uit en kan een maand lang niet worden gebruikt. Hoe zal het de gezinnen vergaan in die maand? Maken minder spullen ook minder gelukkig, of juist niet?


Door in '100 Dingen' de uitdaging van het ontspullen aan te gaan, komen Xander en Danny en hun gezinnen erachter wat echt belangrijk voor ze is. Met het programma, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Cordaid, vraagt KRO-NCRV aandacht voor mensen die het altijd met veel minder moeten doen. KRO-NCRV presentator Anita Witzier begeleidt Xander en Danny en hun gezinnen tijdens deze maand en ziet er streng op toe dat ze ook echt met maar 100 dingen leven.

Xander de Buisonjé: 'In dat lege huis beseften we pas echt hoeveel spullen we eigenlijk hebben'
In de eerste aflevering van '100 Dingen' gaat het gezin van Xander de Buisonjé de uitdaging aan. Xander, zijn vrouw Sophie en hun twee kinderen Dex (elf jaar) en Céla-Lynn van vier wonen in een mooie villa in Bussum, dat van alle gemakken is voorzien. Ook de 18-jarige zoon van Xander, Sem, komt geregeld over de vloer. Vol enthousiasme grepen zij hun deelname aan het KRO-NCRV programma '100 Dingen' aan. Xander: 'Sophie en ik zijn al langer bezig met duurzaam leven. We staan erbij stil hoe we de aarde willen nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen. Maar dat hele lege huis, dat was onwerkelijk om te zien. Alles was gewoon weg. Dan besef je opeens hoeveel spullen je eigenlijk hebt.'

Danny de Munk: 'Gezelligheid creëer je niet met spullen, maar met elkaar'
Zanger Danny de Munk woont al meer dan dertig jaar samen met zijn vrouw Jenny in Purmerend. Samen hebben zij twee kinderen, de 22-jarige Bo en Davy van 18. Danny en Jenny willen hun kinderen laten zien dat niet alles in het leven vanzelfsprekend is. 'Gezelligheid creëer je nooit met spullen, maar met elkaar', vindt Danny. 'Ons huis is echt het middelpunt van gezelligheid en dus van ons gezin. En de opnamen moesten ook niet veel langer duren, want het was wel echt een schok voor ons.'

'100 Dingen' is een productie van I Care Producties, mede mogelijk gemaakt door Cordaid. Cordaid zet zich in voor een menswaardig bestaan voor iedereen, dichtbij en ver weg.

'100 Dingen', zondag 15 augustus bij KRO-NCRV om 21.15 uur op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers