Nieuw KRO-NCRV programma 'Out of Office' inspireert om open te zijn over burn-outs

maandag 4 maart 2024
Foto: KRO-NCRV - © Annemieke van der Togt 2024

In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen last van burn-outklachten. Sommigen ervaren zo veel stress dat ze letterlijk 'Out of Office' zijn.

In het nieuwe feelgood programma 'Out of Office' volgt presentator Joris Linssen vijf mensen die hier ook mee kampen. Zij draaien een half jaar mee op een zorgboerderij in Vorstenbosch waar zes inspirerende hulpboeren met een verstandelijke beperking elke dag met veel plezier naar hun werk gaan. Een mix van twee verschillende werelden, waarbij ze leren van elkaar en van elkaars talenten.


De vrolijke en stressvrije hulpboeren hebben zo hun eigen kijk op het leven en samen met hun nieuwe collega’s steken ze de handen uit de mouwen. Samen werken ze aan een uitdagend bouwproject. Een proces van ups en downs waarin de vijf mensen die deelnemen zichzelf tegenkomen en op zoek gaan naar een juiste balans tussen werk en ontspanning. Grenzen worden verlegd, patronen worden doorbroken en nieuwe vriendschappen gesloten. De deelnemers en de hulpboeren delen in ontroerende én inspirerende gesprekken hun ervaringen met Joris Linssen.

Geeft het avontuur op de zorgboerderij de deelnemers nieuwe inzichten? Keren ze terug naar hun oude stressvolle bestaan of slaan ze toch een nieuwe weg in? De van oorsprong Vlaamse productie werd succesvol ontvangen in tv-kijkend België. Niet geheel verwonderlijk. Geestelijke gezondheid en burn-outklachten zijn grote thema’s onder de werkende bevolking, ook in Nederland. In 'Out of Office'  besteedt KRO-NCRV aandacht aan het onderwerp, de effecten van een burn-out en hoe er in de samenleving mee om wordt gegaan.

'Het is mooi om te zien hoe de vijf deelnemers 'levenslessen’ krijgen van de zes hulpboeren. Het werkt voor beide groepen emanciperend. Ik vind het heel moedig dat de deelnemers openlijk uitkomen voor hun problemen en een van de grote uitdagingen van deze tijd een gezicht geven. Daarnaast is het mooi om te zien dat ook de hulpboeren opbloeien. In de loop van de serie groeien we samen uit tot één grote familie. Ik voel me een soort ‘Twaalfde Man’: een enthousiast supporter van dit kleurrijke elftal', aldus KRO-NCRV-presentator Joris Linssen.

'Out of Office', vanaf dinsdag 5 maart wekelijks te zien om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers