Nieuw seizoen 'Down the Road' speelt zich af in Canada

woensdag 24 januari 2024
Foto: © BNNVARA 2024

In het nieuwe seizoen van 'Down the Road' trekken Dieter Coppens en begeleidster Saar Pelgrims samen met Evert (28), Sabine (36), Laurens (34), Anneleen (29), MichaŽl (30) en Rebecca (34) naar het bijzondere Canada.

De zes jongeren met het syndroom van Down stappen vol spanning op het vliegtuig om de wereld én elkaar te ontdekken. 'Down the Road' laat zien dat een beperking je niet hoeft te beperken. Het belooft voor iedereen een reis boordevol avontuur te worden: paardrijden, bizons voederen, survivallen op een onbewoond eiland, een berentocht en nog veel meer. In de prachtige landschappen van Canada ontstaan er vriendschappen voor het leven.
Wat dit seizoen extra bijzonder maakt is dat de families van de reisgenoten voor het eerst ook aan bod komen: zij vertellen samen met hun zoon of dochter, zus of broer hoe hun dagelijkse leven eruitziet.


De eerste aflevering begint meteen met een spannend moment: de groep ontmoet elkaar en vertrekt richting Canada. Na een lange en vermoeiende reis kunnen ze uitblazen aan het zwembad. Maar lang luieren is niet aan ze besteed, want ze gaan skydiven in een windtunnel. Durft iedereen de tunnel in te stappen en te ervaren hoe het is om te vliegen?

'Down the Road', vanaf dinsdag 6 februari wekelijks om 20.23 uur bij BNNVARA op NPO 3.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reŽel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers