Nieuw seizoen 'Kamp Van Koningsbrugge' ongekend zwaar

maandag 18 december 2023
Foto: © AVROTROS 2023

Een uitzichtloze klifmars, een nachtelijke boot exercitie en een loodzware afmatting op het strand. In het vierde seizoen van Kamp Van Koningsbrugge gaan vijftien gewone burgers dit keer het avontuur aan in Engeland, de bakermat van de commando's.

In het afgelegen Dartmoor staat het basiskamp. Het gebied is ruig en het weer is extreem; de optimale omstandigheden voor een ongekend veeleisende training.


Uit ruim 1000 aanmeldingen zijn er, na een aantal zware selectierondes, vijftien nieuwe burgers geselecteerd. Zij mogen zich bij aankomst in Zuidwest- Engeland meteen van hun allerbeste kant laten zien tijdens de beruchte Royal Marines mudbeasting. Met een combinatie van fysieke en mentale uitdagingen wordt dit seizoen niet alleen de kracht, maar ook de vastberadenheid van de deelnemers getest. Kamp Van Koningsbrugge biedt gewone burgers een voorproefje van het leven van een commando. Commando’s Ray en Dai staan samen met hun team van instructeurs garant voor de meest extreme ervaring van het leven van deze vijftien burgers. Uiteraard staan zij er niet alleen voor en is Jeroen overal en altijd ter plekke om hen maximaal te ondersteunen.

Hoe commando-waardig is deze nieuwe lichting?

'Kamp Van Koningsbrugge', vanaf maandag 29 januari om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

VVD Tweede Kamerlid en oud-staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg (1965) wil praten over verantwoordelijkheid nemen, leiderschap en positief naar de toekomst kijken. Hij wil rolmodellen en leiders laten zien die daartoe inspireren. De 'linkse eigenzinnige' VVD'er moest in de zomer van 2024 zijn asielportefeuille opgeven en neemt weer plaats in de Tweede Kamer.

'VPRO Zomergasten', om 20.20 uur op NPO 2.

Dossiers