Nieuw seizoen 'Kamp Van Koningsbrugge' ongekend zwaar

maandag 18 december 2023
Foto: © AVROTROS 2023

Een uitzichtloze klifmars, een nachtelijke boot exercitie en een loodzware afmatting op het strand. In het vierde seizoen van Kamp Van Koningsbrugge gaan vijftien gewone burgers dit keer het avontuur aan in Engeland, de bakermat van de commando's.

In het afgelegen Dartmoor staat het basiskamp. Het gebied is ruig en het weer is extreem; de optimale omstandigheden voor een ongekend veeleisende training.


Uit ruim 1000 aanmeldingen zijn er, na een aantal zware selectierondes, vijftien nieuwe burgers geselecteerd. Zij mogen zich bij aankomst in Zuidwest- Engeland meteen van hun allerbeste kant laten zien tijdens de beruchte Royal Marines mudbeasting. Met een combinatie van fysieke en mentale uitdagingen wordt dit seizoen niet alleen de kracht, maar ook de vastberadenheid van de deelnemers getest. Kamp Van Koningsbrugge biedt gewone burgers een voorproefje van het leven van een commando. Commando’s Ray en Dai staan samen met hun team van instructeurs garant voor de meest extreme ervaring van het leven van deze vijftien burgers. Uiteraard staan zij er niet alleen voor en is Jeroen overal en altijd ter plekke om hen maximaal te ondersteunen.

Hoe commando-waardig is deze nieuwe lichting?

'Kamp Van Koningsbrugge', vanaf maandag 29 januari om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers