Nieuw seizoen 'Kamp Van Koningsbrugge' ongekend zwaar

zondag 28 januari 2024
Foto: © AVROTROS 2023

Een uitzichtloze klifmars, een nachtelijke boot exercitie en een loodzware afmatting op het strand. In het vierde seizoen van Kamp Van Koningsbrugge gaan vijftien gewone burgers dit keer het avontuur aan in Engeland, de bakermat van de commando's.

In het afgelegen Dartmoor staat het basiskamp. Het gebied is ruig en het weer is extreem; de optimale omstandigheden voor een ongekend veeleisende training.


Uit ruim 1000 aanmeldingen zijn er, na een aantal zware selectierondes, vijftien nieuwe burgers geselecteerd. Zij mogen zich bij aankomst in Zuidwest- Engeland meteen van hun allerbeste kant laten zien tijdens de beruchte Royal Marines mudbeasting. Met een combinatie van fysieke en mentale uitdagingen wordt dit seizoen niet alleen de kracht, maar ook de vastberadenheid van de deelnemers getest. Kamp Van Koningsbrugge biedt gewone burgers een voorproefje van het leven van een commando. Commando’s Ray en Dai staan samen met hun team van instructeurs garant voor de meest extreme ervaring van het leven van deze vijftien burgers. Uiteraard staan zij er niet alleen voor en is Jeroen overal en altijd ter plekke om hen maximaal te ondersteunen.

Hoe commando-waardig is deze nieuwe lichting?

'Kamp Van Koningsbrugge', vanaf maandag 29 januari om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

 

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reëel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers