Nieuwe documentaireserie 'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' op NPO 3

maandag 12 februari 2024
Foto: © PowNed 2024

In de nieuwe PowNed-documentaireserie 'We Gaan Er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' duikt Valerio Zeno in een aantal rampscenario's die ervoor kunnen zorgen dat we er allemaal aangaan. U dus ook.

In een tijd vol onheilspellende berichten ontdekt de kijker elke aflevering iets nieuws waarover wij ons met z’n allen op termijn nou écht druk om zouden moeten maken.


Betekent de toegenomen nucleaire dreiging door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op korte termijn al ons einde, of wordt met een kernoorlog slechts een deel van de wereld onbewoonbaar? Wetenschappers, analisten en orakel Maarten van Rossem verkennen met Valerio het mogelijke verloop van een dergelijk rampscenario.

Luidt artificial intelligence straks het einde van de mensheid in? Sterven we misschien uit door klimaatverandering? Ook mogelijk gevaar vanuit de oneindige ruimte om ons heen, met kwaadaardige aliens of asteroïden die regelrecht op onze planeet afkoersen, neemt Valerio met experts op de korrel. En de supervulkanen die geduldig onder onze voeten borrelen tot ze ons allemaal in een klap van de aardbodem wegvagen, kunnen we die tegenhouden?

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' is het debuut van Valerio Zeno als presentator voor PowNed en is geproduceerd door Blazhoffski. De eerste aflevering wordt op dinsdag 13 februari om 21.27 uur uitgezonden op NPO 3. Bereid je elke week opnieuw voor op luchtige gesprekken over serieuze bedreigingen en ontdek of er oplossingen zijn om het einde van onze wereld af te wenden.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Louis blikt terug op zijn allereerste documentaires, waarin hij steevast op zoek ging naar ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. Zo trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

'Louis Theroux: Life on the Edge', om 22.05 uur bij de VPRO op NPO 3.

Dossiers