Nieuwe LGBTQIA+ series op discovery+

maandag 30 mei 2022
Foto: discovery+ - © Discovery Benelux 2022

Bij discovery+ is het niet alleen Pride in juli, maar het gehele jaar door! Vanaf deze week worden enkele nieuwe en bijzondere series toegevoegd, waarbij het draait om het accepteren en vieren wie je bent en waar je voor staat.

We krijgen een inkijkje in hoe de bekende drag queen en Youtube-ster Trixie Mattel haar imperium uitbreidt én we duiken de geschiedenis in, want wie denkt dat LGBTQIA+ pas iets van de afgelopen decennia is, die heeft het mis!


'Generation Drag' | vanaf woensdag 1 juni (eerste week 2 afl. daarna wekelijks 1 afl.)
De inspirerende docuserie 'Generation Drag' volgt vijf jongeren en hun families als ze zich voorbereiden op Dragutante, een bijzondere dragshow waar LGBTQIA+-tieners zich kunnen laten zien. Voor Jameson is het al zijn derde optreden sinds zijn moeder het evenement bedacht en hij geniet ervan om op te treden als 'Ophelia Peaches'. Noah, die optreedt als 'Poptart', is een vrouwelijke transgender die haar eerste romantische relatie onderzoekt. Perfectionist Vinny worstelt met zijn ‘Vinessa Shimmer’-choreografie en maakt zich zorgen dat hij geen vlekkeloze radslag kan maken in zijn nieuwe hoge schoenen. Bailey, alias ‘Nemo’ heeft moeite om contact te maken met leeftijdsgenoten in zijn geboortestad en is vol verwachting om eindelijk andere tieners te ontmoeten met dezelfde passie. Hoewel Nabela ernaar uitkijkt om haar ‘DunkaShay Monroe’ naar een groter publiek te brengen, verlangt ze nog steeds naar de acceptatie van haar grootmoeder van moederszijde, voor wie ze vreest dat die haar nooit zal accepteren.

'The Book of Queer' | vanaf donderdag 2 juni
Dacht je dat LGBTQIA+ pas iets van de afgelopen decennia was? Dan zit je er een paar duizend jaar naast. De vrolijke historische serie 'The Book of Queer' duikt diep de geschiedenis in en laat zien dat bijvoorbeeld homofilie ook bij enkele beroemde voorouders voorkwam. Zoals King James I uit Engeland die nota bene de grondlegger is van de populaire King James Bible, waarin homofilie veroordeeld wordt. Historici laten zien dat er serieus bewijs is dat de Engelse koning zelf verschillende affaires met mannen had. En er zijn vele andere voorbeelden. Van de oude Grieken tot Da Vinci en Michelangelo en mogelijk ook Abraham Lincoln en Eleanor Roosevelt die er naar het schijnt liefdesrelaties op na hielden met partners van hetzelfde geslacht. De serie gaat door de tijd heen op humoristische wijze en met een dikke knipoog, maar baseert zich wel degelijk op historische feitelijkheden. Een verrassende kijk dus op onze gayschiedenis…

'Trixie Motel' | vanaf vrijdag 3 juni (eerste week 2 afl. daarna wekelijks 1 afl.)
De bekende drag queen en Youtube-ster Trixie Mattel breidt haar imperium uit door een vervallen motel om te toveren tot een ultiem drag paradise. Ze heeft al haar spaargeld geïnvesteerd met de koop van dit motel midden in de woestijn van Palm Springs en wil dat ombouwen tot een succesvolle plek waar drags zich helemaal thuis kunnen voelen. Ze doet dit samen met haar partner en mede-eigenaar David en met de hulp van verschillende beroemdheden. Zo krijgen ze in de eerste aflevering advies van horeca-ontwerpster Lisa Vanderpump en Tiktok-sensatie The Old Gays. Trixie en David hebben vier maanden om het motel met zwembad en zeven unieke themakamers klaar te krijgen voor opening. Oftewel: van Trixie Mattel naar Trixie Motel!

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers