Nieuwe MAX-dramaserie 'Maud & Babs' op NPO 1

zaterdag 11 september 2021

MAX opent het dramaseizoen met de gloednieuwe dramaserie 'Maud & Babs', met een sterrencast bestaande uit onder anderen Loes Luca, Rifka Lodeizen en Kim van Kooten. 'Maud & Babs' is een licht humoristische serie over een familie die onder hoge druk komt te staan vanwege toenemende mantelzorg.

In acht afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met twee studerende kinderen draaiende te houden.



Aflevering 1: Niets aan de hand, komt goed
Maud denkt het wat rustiger te krijgen: de kinderen zijn bijna de deur uit, de relatie met Koen is nog steeds goed en ook de verloskundepraktijk loopt prima. Tijd om te genieten! Maar dan begint haar moeder Babs te veranderen. Ze kookt niet meer en ook schoonmaken vindt ze niet meer zo nodig. Wat maakt ze nou vies in haar eentje? Maud gaat poetsen, koken en regelen. Juliette vindt het onzin en doet niet mee. Zij is er voor de leuke dingen. Als Babs letterlijk en figuurlijk de weg kwijtraakt, probeert Maud thuishulp aan te vragen. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Ze raakt verstrikt in een wirwar van zorgorganisaties. Toch blijft ze er opgewekt onder. Ze heeft het onder controle, echt. Koen heeft echter zijn twijfels. Komt het nog goed?

'Maud & Babs' is een zeer herkenbare dramaserie over mantelzorg, met zowel schrijnende als grappige momenten. Mantelzorg is een urgent maatschappelijk onderwerp. In Nederland is één op de drie volwassenen mantelzorger, dat is circa vijf miljoen mensen (bron: SCP 2020). Gewone mensen, die naast hun baan en gezin intensief voor iemand zorgen.

Cast
De hoofdrollen in 'Maud & Babs' zijn weggelegd voor Loes Luca ('Mi Vida'), Rifka Lodeizen ('Judas'), Kim van Kooten ('Hollands Hoop') en Peter Paul Muller ('Bram Fischer', 'Gooische Vrouwen'). Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger ('Vintage'). De regie is in handen van Barbara Bredero ('Taal is zeg maar echt mijn ding').

'Maud & Babs', vanaf zondag 12 september om 22.20 uur bij omroep MAX op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers