Nieuwe Nederlandse Prime Original 'De Oost' vanaf donderdag te zien

woensdag 12 mei 2021

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog.

Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.



'De Oost' geregisseerd door Jim Taihuttu ('Wolf', 'Rabat'), met in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari ('Wolf', 'Aladdin') en 'Shooting Star' Martijn Lakemeier ('Oorlogswinter', 'Hollands Hoop').

Geregisseerd door
Jim Taihuttu

Geproduceerd door o.a.
New Amsterdam Film Company

Castleden
Martijn Lakemeier, Marwan Kenzari, Jonas Smulders, Reinout Scholten van Aschat, Jim Deddes, Abel van Gijlswijk, Jeroen Perceval, Denise Aznam, Joenoes Polnaija en Peter Paul Muller.

'De Oost', vanaf 13 mei te zien op Prime Video.

Persbericht BOBBERY AMSTERDAM/Prime Video
https://www.primevideo.com/
Meer artikels over Amazon Prime Video

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers