NPO Podcastevent krijgt vervolg in TivoliVredenburg

maandag 13 juni 2022

Ook dit jaar vormt het NPO Podcastevent in TivoliVredenburg in Utrecht de afsluiting van De Week van de Podcast van de publieke omroepen.

Het NPO Podcastevent beleefde in 2021 zijn première en keert zondag 26 juni in een grootsere opzet terug, met meer podcasts in meer zalen. Bezoekers kunnen bijzondere liveopnames van bekende titels bijwonen en makers beantwoorden vragen van luisteraars én andere podcastmakers.


Tijdens De Week van de Podcast en het NPO Podcastevent laten NPO Radio 1, 2, 4, 5, NPO 3FM en NPO FunX samen met de publieke omroepen luisteraars kennismaken met bestaande en nieuwe podcasttitels. De Week van de Podcast begint op maandag 20 juni.

Jurre Bosman, directeur Audio NPO: 'Podcasts gaan een bijzondere relatie aan met hun publiek. Vaak worden deze geluisterd wanneer mensen een moment voor zichzelf hebben, waarbij ontspanning of verdieping een belangrijke behoefte is. Podcasts van de publieke omroep hebben naast een groot bereik ook veel impact. Op het NPO Podcastevent krijgen liefhebbers de kans de makers van hun favoriete podcast te ontmoeten en erbij te zijn als een nieuwe aflevering wordt opgenomen. We hopen hiermee de band tussen makers en luisteraars verder te verstevigen.'

Programma Podcastevent
Tijdens het NPO Podcastevent op zondag 26 juni in TivoliVredenburg in Utrecht kunnen bezoekers podcasts in allerlei genres ontdekken, van geloof tot wetenschap, van klassiek tot hardrock, van journalistiek tot fictie en van sport tot humor. Zo presenteren Jennifer Hofman en Nynke de la Rive Box een speciale opname van 'De Koffer In Met 3 Op Reis' (BNNVARA). Onder anderen Mart Smeets, Martijn Hendriks en Maxim Horsels duiken in het heden en verleden van het wielrennen in 'De Kopgroep' (AVROTROS). Vera Siemons en Annefleur Schipper loodsen in 'De Lesbische Liga' (NTR) de luisteraars door het landschap van lesbische media-aanbod heen.

'De Stemming van Vullings en Van der Wulp' (NOS/AVROTROS) zorgt voor politieke duiding. 'Europa Draait Door' (VPRO) belicht de laatste ontwikkelingen in Oekraïne. Ook gaat een nieuw seizoen van de NPO Zapp kinderpodcast 'Sarah’s Mysteries' (NTR) in première en geeft onder anderen Oda Spelbos een kijkje achter de achter de schermen in de podcast van 'Flikken Maastricht' (AVROTROS). Omstreeks 15.00 uur vindt tijdens het NPO Podcastevent de uitreiking plaats van de NTR Podcastprijs 2022.

De Week van de Podcast
Tijdens De Week van de Podcast, van maandag 20 juni tot en met zondag 26 juni, hebben alle radiozenders van NPO veel aandacht voor bestaande en nieuwe podcasts. Op NPO Radio 1 wordt elke werkdag op verschillende momenten de 'NPO Radio 1 Podcast Quiz' gespeeld.

De podcasts van de publieke omroep zijn te beluisteren via de NPO Luister-app, de sites en apps van de NPO-radiozenders en andere podcastplatforms.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers