Omroep ON mag nieuwe afleveringen van 'Ongehoord Nieuws' maken

donderdag 24 november 2022

De NPO heeft ook in het schema van 2023 plaats voorzien voor het programma 'Ongehoord Nieuws' van de omroep Ongehoord Nederland. Dat liet voorzitter Arnold Karskens weten aan het ANP.

In 2023 staan 70 nieuwe afleveringen gepland van 'Ongehoord Nieuws', telkens op dinsdag en donderdag tussen 12.30 en 13.00 uur op NPO 1. NPO-bestuursvrouw Frederieke Leeflang had vrijdag al laten weten dat ON vanaf 1 januari mag blijven uitzenden, maar dan onder voorwaarde dat de omroep zich schikt naar de journalistieke regels van de NPO.


Maar ondertussen is de NPO nog altijd van plan om voor de tweede keer een financiële sanctie op te leggen aan de omroep. oorzaak hiervan is dat ON niet genoeg bereid zou zijn om samen te werken binnen het publieke bestel. Een eerdere sanctie werd opgelegd door de NPO-ombudsman omdat het progeramma 'Ongehoord Nieuws' aantoonbaar onjuiste informatie zou verspreiden.

Wanneer de tweede sanctie definitief is, kan de NPO aan de Staatssecretaris voor Media vragen om de vergunning van ON in te trekken. Het gebeurde nooit eerder dat de publieke omroep het voornemen had om een omroep uit het bestel twee keer te bestraffen.

Bron: ad.nl


Lees ook:
NPO wil tweede financiële sanctie opleggen aan Ongehoord Nederland
NPO legt sanctie op aan omroep Ongehoord Nederland
Klachten bij NPO na eerste uitzending Ongehoord Nederland

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers