Op Radio 10: 'Jack van Gelder hoopte op EK-klus NOS'

zondag 27 juni 2021

Zou Jack van Gelder benaderd worden door de NOS om een rol te spelen tijdens dit EK, dan zou hij die klus met beide handen aannemen, zo liet hij doorschemeren tijdens een interview met Radio 10 DJ Silvan Stoet.

Sinds 1978 is er volgens Jack geen EK of WK geweest waarbij hij niet hoefde te werken. Jack: 'Tuurlijk heb ik er stiekem op gehoopt dat er een rolletje voor me zou zijn binnen de NOS.' Volgens Jack zijn er hartstikke goede opvolgers: 'Ik begrijp dat ze me niet meer vragen. Dat is een gepasseerd station.'


Jack van Gelder was jarenlang een vertrouwde stem als het ging om voetbalcommentaar. Eén van zijn bekendste commentaren is dat van het WK '98 waarbij hij schreeuwend de naam van Dennis Bergkamp meerdere malen herhaalde.

Zelf kijkt de voetballiefhebber het liefst alleen of in klein gezelschap naar de wedstrijd van vanavond: 'Ik wil lekker rustig kijken en niet dat iedereen meelult over 'wat doet hij nou' en 'hij moet wisselen'. Dat bepaal ik zelf wel als ik dat vind.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers