Ouders op de vlucht schrijven brieven aan hun kinderen in 'Children of the Labyrinth'

zondag 19 juni 2022

Wat als je samen met je kind op de vlucht bent voor oorlog en geweld? Je kind in veiligheid brengen is het enige dat telt, maar hoe blijf je hoopvol in een reis vol onzekerheden en gevaren? En wat blijft er over van dromen?

Filmmakers Philip Brink en Marieke van der Velden reisden af naar Griekenland en vroegen ouders op de vlucht een brief te schrijven aan hun kinderen. In de korte filmreeks 'Children of the Labyrinth' lezen de ouders de brieven aan hun kinderen voor. Ze beschrijven de dag waarop hun kind werd geboren, de liefde en de toekomstdromen. Ook vertellen ze over hun thuisland, de reden van hun vlucht en hoe het voelt om verstrikt te raken in een labyrint van dichte deuren. Deze brieven - waarin de universele liefde van ouders voor hun kind zo tastbaar wordt – zijn een eerbetoon aan alle kinderen op de vlucht.


Asma - gevlucht uit Syrië - schrijft aan haar zoon Muhammad dat ze nog nooit een jongen heeft gezien die knapper is dan hij. De Afghaanse vader Nazir-Ahmad hoopt dat zijn dochter Yasna altijd haar eigen weg zal bewandelen. Fabiola uit Kameroen belooft haar zoon om zowel moeder als vader voor hem te zijn. En Latifa uit Afghanistan voelt zich schuldig over de situatie van haar dochter Mozhda: 'dit is niet het leven wat jij verdient'.

De brieven geven een inzicht in de persoonlijke verhalen van meer dan 100 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld of uitsluiting. Bijna de helft van hen zijn kinderen.

'Children of the Labyrinth' is in het kader van Wereldvluchtelingendag vanaf 20 juni tot en met 24 juni elke avond om 22.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2. Alle afleveringen zijn tevens vanaf 19 juni te zien op NPO Plus.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers