Podcast 'De Kleine Pauze met Tom & Thorn' is een ode aan 15 jaar jeugddramaserie' SpangaS'

donderdag 27 januari 2022
Foto: © KRO-NCRV 2020

De populaire jeugdserie 'SpangaS' beleeft dit jaar alweer haar 15e seizoen. Ter ere van dit jubileum is op dinsdag 18 januari de podcast 'De Kleine Pauze met Tom & Thorn' gelanceerd.

In deze 15-delige podcastserie bespreken hosts en 'SpangaS'-acteurs Tom van Kessel en Thorn de Vries in totaal 15 thema’s uit 15 jaar 'SpangaS', zoals schaamte, verliefdheid en populariteit. Onderwerpen die nog steeds relevant zijn voor kinderen en dit waarschijnlijk ook altijd zullen blijven. In elke aflevering schuift een oud' SpangaS'-acteur of een acteur uit dit seizoen aan en worden anekdotes, tips en advies in een rap tempo uitgewisseld. Acteurs die in de podcastserie te horen zullen zijn, zijn onder andere Jasper Gottlieb (Flip), Talisia Misiedjan (Avalanche), Stijn Fransen (Renee) en Lieke Hammink (Gioia).


Kweekvijver voor aanstormend talent
Van de jeugddramaserie, over de belevenissen van een groep leerlingen op de leukste school van Nederland, zijn er tot nu toe meer dan 2500 afleveringen, 2 spin-off seizoenen en 2 speelfilms gemaakt. Al 15 seizoenen lang worden maatschappelijke onderwerpen zoals armoede, homoseksualiteit, rouw, pesten en body positivity bespreekbaar gemaakt voor kinderen van 9-12 jaar. Zo is de serie vanaf het begin af aan een gespreksstarter voor ouders en kinderen. De serie is ook een kweekvijver gebleken voor aanstormend talent. Onder andere Kimberley Klaver, Stijn Fransen, Vajèn van den Bosch, Stephanie van Eer en Hassan Slaby waren in het begin van hun carrière te zien in 'SpangaS'. Naast de uitzendingen op tv, kunnen fans ook dagelijks de avonturen van hun favoriete personages volgen op Instagram en de website Spangas.nl. 'SpangaS: De Campus' is van maandag tot en met donderdag om 18.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

'De Kleine Pauze met Tom & Thorn' is nu te beluisteren via Zapp.nl en de verschillende podcast-apps, waaronder Spotify.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers