Populaire jeugdserie 'SpangaS' is vernieuwd: seizoen 11 vol verlangen

maandag 21 augustus 2017

'SpangaS' is vernieuwd. In het elfde seizoen draait alles om verlangen, ambitie en liefde. De KRO-NCRV jeugdserie heeft daarnaast een nieuwe look & feel. Er is meer drama te zien, en de verhaallijnen zijn intenser dan ooit.

'SpangaS' start op maandag 4 september op NPO Zapp. Op een nieuw uitzendtijdstip, 18.20 uur, kunnen kinderen dagelijks genieten van hun favoriete serie.


De leerlingen van het Spangalis staan meer dan ooit oog in oog met hun verlangens en lopen daarom ook tegen grenzen aan. Want ben je bijvoorbeeld wel goed genoeg voor de voetbalselectie of kun je wel goed genoeg zingen? Dit seizoen zien we Dylan worstelen met zijn loyaliteit ten aanzien van zijn opa en moeder en zien we Maud strijden om haar vriend Ramin terug te krijgen op het Spangalis, nadat hij is overgeplaatst naar een ander AZC. 'SpangaS' gaat dieper in op de risico’s van een ongezonde leefstijl en de verhoogde kans daardoor op diabetes. Ieder seizoen is er aandacht voor het onderwerp pesten en gepest worden, in welke vorm dan ook. : Voor het eerst dit seizoen wordt de vraag gesteld of je ook vrienden kunt worden met je pester.

Nieuwe personages en gastoptredens in 'SpangaS'
Dit seizoen maken we kennis met twee nieuwe leerlingen: Otis Marchand en Filiz Kara. Otis is een positieve jongen met zelfspot die worstelt met zijn gewicht en Filiz is moslima en beautyvlogger.

Kijkers zullen verrast worden door gastoptredens van Brownie Dutch en YouTuber Onnedi. Ook keert een oude bekende van 'SpangaS' terug op school: Raaf. Wat brengt hem naar het Spangalis?

Zoals creative director Nick Jongerius (NLFilm) zegt: 'We zoeken dit seizoen met 'SpangaS' meer de realiteit op. Het is sneller, we zien de leerlingen meer buiten de school en gebruiken meer eigentijdse muziek. We staan langer stil bij de impact van een gebeurtenis op een personage om zo betrokkenheid van de kijker te vergroten.'

'SpangaS' gaat over de wereld waarin we leven
In 'SpangaS' staan vriendschap, liefde en emotie tussen de leerlingen altijd centraal. Kenmerkend voor 'SpangaS' is en blijft dat er steeds weer maatschappelijke onderwerpen worden aangehaald en taboedoorbrekende thema's bespreekbaar worden gemaakt. In de afgelopen jaren ging het over homoseksualiteit, stille armoede, de voedselbank en omgaan met de ziekte kanker.

'SpangaS' is meer dan een tv-programma
'SpangaS' is niet alleen dagelijks op televisie. Het programma is er ook altijd online. Via het nieuwe YouTube kanaal, Instagram en de website heeft 'SpangaS' dagelijks contact met de kijkers en fans van het programma. Op het nieuwe SpangaS YouTube kanaal worden exclusieve 'SpangaS' videoseries geplaatst, zoals de acteerlessen van Slaby (Eman in de serie), Q&A's met de acteurs en achter de schermen video's.

Bekijk hier de sneakpreview van het nieuwe seizoen:'SpangaS', vanaf maandag 4 september dagelijks om 18.20 uur op NPO Zapp.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers