Puberperikelen, vriendschap en muziek in de nieuwe jeugdserie 'Alles Flex'

zondag 21 januari 2024
Foto: © KRO-NCRV 2024

Van de makers van de populaire webseries 'Flexe Gasten' en 'Flexe Meiden' komt vanaf zaterdag 3 februari 'Alles Flex'. Een nieuwe jeugd comedyserie van KRO-NCRV over de groeipijnen die horen bij het tienerleven.

Vol humor, pijnlijke gebeurtenissen en vooral muziek, want er is één plek waar de hoofdrolspelers zich wél thuis voelen en dat is bij de schoolband. Het 16-delige programma 'Alles Flex' is vanaf zaterdag 3 februari te zien op NPO Zapp en vanaf 19 april op de YouTube van NPO Zapp met wekelijks een nieuwe aflevering.


Antihelden
De personages in 'Alles Flex' hebben pukkels, zijn onzeker en hebben lichamen die nog volop in ontwikkeling zijn. Bovendien begrijpen de jongens als ze net op school komen maar weinig van wat er in de hoofden van de meiden omgaat en andersom. De zes antihelden melden zich om verschillende redenen aan het begin van het schooljaar bij de schoolband aan: de één ziet het als een kans om cool te worden, voor de ander is het een excuus om in de buurt te zijn van het meisje dat hij leuk vindt. Uiteindelijk is de schoolband ook de plek waar alle zes de karakters hun eigen stem beginnen te vinden en leren waar hun kracht ligt.

Muziek
'Alles Flex' is geen serie die draait om talentenshows of muziekwedstrijden, toch speelt muziek een grote rol. Keer op keer komt muziek terug als element in de verhalen. En dat is niet voor niks, want muziek speelt een grote rol in het leven van tieners. Het zegt iets over wie ze zijn of over wie ze willen zijn. In de serie wordt een diverse mix van klassiekers, rockmuziek en popmuziek gespeeld. Van Creep van Radiohead tot Thriller van Michael Jackson en van Wrecking Ball van Miley Cyrus tot Bro Hymn van Pennywise.

'Alles Flex' wordt geproduceerd door Pellicola in samenwerking met KRO-NCRV en is wekelijks te zien vanaf zaterdag 3 februari om 17.50 uur op NPO Zapp en vanaf vrijdag 19 april op het YouTube kanaal van NPO Zapp.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reëel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers