'Racconta: Emanuela Orlandi' vanaf zondag op Discovery

zaterdag 14 november 2020

Het is een mysterie dat de Italianen al meer dan 35 jaar bezighoudt: de raadselachtige verdwijning van Emanuela Orlandi in 1983.

Het 15-jarige meisje kwam destijds niet terug van muziekles en sindsdien ontbreekt van haar elk spoor. Opmerkelijk detail was dat ze met haar familie woonachtig was in Vaticaanstad, omdat haar vader daar werkte.


Het werd de bron van vele theorieën. Kon de bende rond de Turkse aanslagpleger op Paus Johannes II er iets mee te maken hebben en was Emanuela ontvoerd om hem vrij te krijgen? Of speelde de Italiaanse maffia een rol vanwege vermeend zwart geld bij de Vaticaanse bank?

Ook de theorie dat Emanuela misbruikt zou zijn door priesters in Vaticaanstad werd geopperd. Er zijn in al die jaren vele zoektochten geweest en graven geopend, maar tot nu toe zonder resultaat.

'Racconta: Emanuela Orlandi' houdt alle opties tegen het licht en spreekt met kenners en betrokkenen bij de zaak – inclusief een uitgebreid gesprek met Emanuela’s broer Pietro die niet zal rusten tot dit mysterie is opgelost.

'Racconta: Emanuela Orlandi', vanaf zondag 15 november beschikbaar op Dplay.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers