Roland Garros komende drie jaar exclusief te zien bij Eurosport

vrijdag 24 mei 2019

Het grootste graveltoernooi ter wereld, Roland Garros is tot en met 2021 exclusief te zien bij Eurosport. Nederlandse tennisfans kunnen de komende drie jaar terecht bij het Home of Grand Slam Tennis om geen bal te missen van de Parijse Grand Slam via Eurosport en de Eurosport Player.

Gijs Poortman, Head of Sports - Eurosport Nederland: 'Roland Garros is ieder jaar weer een geweldig toernooi. Met Kiki in geweldige vorm op haar favoriete ondergrond en alle toppers vertegenwoordigd kunnen we dit jaar en de komende jaren weer veel spektakel verwachten. We zijn dan ook erg bij dat het mooiste graveltoernooi ter wereld ook de komende drie jaar te zien is bij het Home of Grand Slam Tennis.'


Kiki in de wereldtop
Met de als vierde geplaatste Kiki Bertens in topvorm gaat de enige Grand Slam op gemalen baksteen aanstaande zondag van start. Kan Kiki op haar favoriete ondergrond de eerste Nederlandse Grand Slam-winnares worden of gooit titelverdedigster Simona Halep, nummer 1 van de wereld Naomi Osaka of Serena Williams roet in het eten? Kiki neemt het in de eerste ronde op tegen de Francaise Pauline Parmentier.

Federer is terug in Parijs
Bij de mannen is Roger Federer voor het eerst in 4 jaar weer terug in Parijs. De Zwitser gaat proberen de hegemonie van Rafael Nadal te doorbreken of steekt Novak Djokovic daar een stokje voor? En wat mogen we verwachten van de “Next Gen” met onder meer Stefano Tsitsipas, Alexander Zverev en Denis Shapovalov? 

Kim Clijsters & 'Game, Schett & Mats'
Ook om het toernooi heen pakt Eurosport uit. De uitzendingen van Eurosport worden weer omlijst door analyses van Game, Schett en Mats met Mats Wilander en Barbara Schett en bijdrages van John McEnroe, Kim Clijsters en Chris Evert. Op digitaal vlak kun je je op Eurosport.nl, Twitter, Facebook én Instagram vervolgens dieper in het gravel storten met highlights, interviews en achtergronden.

Achter de Baseline Podcast
Achter de Baseline -de tennispodcast van Eurosport- is er tijdens Roland Garros dagelijks met een terugblik op de tennisdag in Parijs en een vooruitblik op de belangrijkste wedstrijden van de dag erna. Uiteraard is er uitgebreid aandacht voor Kiki Bertens. De tweedelige terugblik op haar opkomst, haar worstelingen met de topsport en haar uiteindelijke doorbraak naar de wereldtop, met uitgebreide interviews met coach Raemon Sluiter en Kiki Bertens is nu te beluisteren via o.a. Spotify en iTunes.

Naast Roland Garros zijn ook de andere drie Grand Slams – de Australian Open, Wimbledon en de US Open – van de eerste service tot en met het laatste matchpoint te zien bij Eurosport, Home of Grand Slam Tennis.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers