RTL 5 opent SOS-vakantiehulpnummer: 0611 911 112

donderdag 6 juli 2017

RTL 5 heeft het SOS-vakantiehulpnummer voor alle mogelijke vakantieklachten van Nederlanders geopend. Teleurgestelde vakantiegangers die met hun klachten geen gehoor krijgen bij reisorganisaties, hoteleigenaren, verzekeraars of autoverhuurders kunnen vanaf hun vakantieadres appen, sms'en of bellen naar 0611 911 112.

Deze zomer gaat John Williams in 'SOS: Mijn Vakantie Is Een Hel' op bezoek bij gedupeerden van de meest schrijnende gevallen die binnenkomen op het SOS-nummer. Badkamers waarvan je de rillingen over je rug krijgt, beddengoed van de vorige bewoners, gebruikte condooms onder het bed, maar ook gedupeerde vakantiegangers van overboeking, oplichting, diefstal door personeel, extreme geluidsoverlast en belachelijk hoge inhouding op de borg passeren de revue. John reist samen met horeca-adviseur en hygiëne-expert Bastiaan Hilbrands af om de problemen tijdens vakanties aan te pakken. Vieze bedden, douches, eten waar je ziek van wordt, gevaarlijke situaties: ze testen alles. Naast John en Bastiaan vliegt nog een derde host naar vakantiegangers in nood. Met z’n drieën staan ze klaar om te bemiddelen in de meest heftige vakantieconflicten om ervoor te zorgen dat de gedupeerden de rest van hun vakantie wel kunnen genieten van hun welverdiende vakantie.


Naast hulp biedt het programma ook verschillende rubrieken waarin de meest teleurstellende restaurants, strandtenten en dagtrips besproken worden. Via een aantal vaste camera’s in verschillende toeristische plaatsen kunnen vakantiegangers hun beste en slechtste vakantie-ervaringen delen. Ook wordt nagegaan of accommodaties wel eerlijk worden weergegeven in advertenties, of beloftes nagekomen worden en waar de waarheid niet zo nauw genomen wordt.

Vakantieleed ook via social media
De cases in 'SOS: Mijn Vakantie Is Een Hel' worden niet alleen geselecteerd op basis van de aangedragen situaties via het telefoonnummer. Ook via rtl.nl/sos kunnen vakantieklachten worden doorgegeven. De redactie speurt ook social media af op zoek naar gevallen van actueel vakantieleed.

Het programma: 'SOS, Mijn Vakantie Is Een Hel' is vanaf dit najaar te zien bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Begin 2022 neemt Frankrijk het voorzitterschap van de EU over van Slovenië. President Macron wil de economische problemen in Europa aanpakken, maar de spanningen tussen Rusland en Oekraďne lopen op. Macron probeert om escalatie te voorkomen, maar desondanks valt Rusland het land binnen. Regisseur Guy Lagache heeft een ongekende toegang tot Macron. Hij reist mee naar Kiev, Brussel en Moskou en filmt gesprekken van Macron met wereldleiders, waaronder een belangrijk telefoontje met Vladimir Poetin. Na het uitbreken van de oorlog zien we hoe Macron zijn werk voortzet en voor elkaar krijgt dat de EU Oekraďne militair en financieel te hulp komt.

'2Doc: A President, Europe and War', om 23.30 uur bij de VPRO op op NPO 2.

Dossiers