'RTL Boulevard' komt in actie voor de Nierstichting met 'Jonge Helden Campagne'

dinsdag 14 juni 2022
Foto: RTL 4 - © RTL 2021

Voor de 'Jonge Helden Campagne' van de Nierstichting besteedt RTL Boulevard aankomend weekend (17, 18 en 19 juni) aandacht aan kinderen met een nierziekte.

Deze jonge patiënten voeren iedere dag een ongeziene strijd waarbij er ongelofelijk veel van ze gevraagd wordt. In het actieweekend van de ‘Jonge Helden Campagne’ worden jonge patiënten verrast door zijn of haar grote held. Het helpt ze even deze slopende ziekte te vergeten door een Meet & Greet met de persoon waar ze fan van zijn. In reportages is te zien hoe ze deze dag hebben beleefd, maar ook hoe ontzettend zwaar het is om op te groeien met een nierziekte. Samen met onder andere Jamai Loman wordt de kijker opgeroepen om geld te doneren aan de Nierstichting. Zij investeren al jaren in onderzoek om nierziekten te kunnen genezen. De Jonge Helden kunnen gesteund worden door ‘HELD’ te sms’en naar 7171 of te doneren via www.nierstichting.nl.


Jamai Loman (35) weet als geen ander hoe het is om te leven met een nieraandoening. In 2018 stond zijn leven van de ene op de andere dag op zijn kop toen hij te horen kreeg dat hij acuut nierfalen had. 'Dan ben je ineens geen jong, gezond persoon meer, maar ziek en afhankelijk'. Ondertussen heeft Jamai al een paar jaar een donornier en het gaat goed met hem. 'Er moet nog veel meer onderzoek gedaan worden naar nierziekten, om kinderen met een nierziekte een betere toekomst te bieden.'

'RTL Boulevard' en de Nierstichting vinden het belangrijk dat mensen zich bewuster worden van hoe zwaar het is om op te groeien met een nierziekte. Er is nog veel onderzoek nodig om de kwaliteit van leven van kinderen met een nierziekte te verbeteren en ze uiteindelijk ook te kunnen genezen.

De Jonge Helden steunen? Sms ‘HELD’ naar 7171 of doneer via www.nierstichting.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers