'RTL Boulevard' presentatoren en zangeres Do in actie voor Cordaid

maandag 7 november 2022
Foto: RTL 4 - © RTL 2022

'RTL Boulevard' voert, net als eerdere jaren, actie voor hulporganisatie Cordaid. De 'RTL Boulevard'-presentatoren steunen de actie en zangeres Do ging op reis naar het buitenland en bezocht Cordaid-projecten in Bangladesh.

Ze ondervond zelf hoe hard mensen in dit land moeten knokken tegen de effecten van klimatologische veranderingen om te overleven.


In Bangladesh is Voedselzekerheid één van de grootste zorgen. Klimaatveranderingen zoals de zeespiegelstijging, extreem weer en overstromingen hebben een vernietigend effect op de landbouwproductie. Daarom helpen Cordaid en 'RTL Boulevard' arme, hardwerkende mensen in de extreem hard getroffen gebieden in Bangladesh. Cordaid leert hoe ze voor eigen gebruik op een veilige en duurzame manier gewassen kunnen verbouwen. Daarnaast krijgen gezinnen die hun oogst verloren hebben nieuwe zaden en fruitboompjes.

Speciaal voor de actie ging zangeres Do naar Bangladesh om met eigen ogen te zien hoe Cordaid daar hulp biedt. Daarnaast zal Do tijdens deze actie -periode ook een aantal keren aanschuiven bij RTL 'Boulevard 'om haar ervaringen uit Bangladesh te delen.

Do: 'Je ziet hoe deze mensen er alles aan doen om hun traditionele landbouwmethoden om te buigen naar duurzamere vormen en zo hun eigen leven én dat van hun gezin beter kunnen beschermen tegen de meedogenloze kaalslag van zon, weer en wind. Wat wij hier in Nederland aan klimaatverandering meemaken is van een totaal andere orde van grootte dan wat de mensen in Bangladesh momenteel overkomt. Die enorme veerkracht van ze, daar heb ik diep respect voor!'

Samenwerking 'RTL Boulevard' & Cordaid
Alweer voor de achtste keer komt 'RTL Boulevard' in actie voor Cordaid. Van 7 tot en met 11 november besteedt het programma elke dag aandacht aan deze actie. Het doel is 15.000 gezinnen in Bangladesh aan een gevuld bord van eigen oogst te helpen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers