Rudolph van Veen reist door het hele land voor zijn nieuwe programma 'Rudolph's Bakery: De Bakfiets'

zondag 5 september 2021

Voor het nieuwe 24Kitchen-programma 'Rudolph's Bakery: De Bakfiets' reist Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen door Nederland, langs alle provincies om op zoek te gaan naar typische bakspecialiteiten en de historische verhalen die hierachter schuilen.

Hij reist niet zomaar door het land, maar fietst op zijn bakfiets door de provincies!


In 'Rudolph's Bakery: De Bakfiets' gaat Rudolph met zijn bakfiets op bezoek bij collega-bakkers in de verschillende provincies, die bekend staan om hun beroemde streekspecialiteit. Samen gaan ze aan de slag en komt Rudolph alles te weten over deze lekkernijen en hoe deze gemaakt worden. Wat maakt dit recept zo bijzonder? Wat is het geheime ingrediënt? Waarom is deze traktatie zo geliefd in deze streek? Al bakkend en proevend krijgt Rudolph antwoord op deze vragen. Omdat deze bakkers voornamelijk zoete taarten, koek en gebak maken, trakteert Rudolph op zijn beurt de bakker op een heerlijke, hartige lekkernij, geïnspireerd op ingrediënten die kenmerkend zijn voor deze betreffende streek. Dit recept maakt Rudolph in de studio en krijgt de bakker op locatie voorgeschoteld om te proeven.

Lokale lekkernijen uit alle 12 provincies
Altijd al willen weten hoe je een echte Goudse stroopwafel maakt? Of wat dacht je van een traditionele Zeeuwse Bolus? Vanaf 6 september is Rudolph in elke provincie te zien om daar hun plaatselijke lekkernijen te proeven.

Kijk mee naar hoe Rudolph onder andere de Oranjekoek in Friesland, de Zuidlaarderbol in Drenthe, de Duivekater in Noord-Holland, Urker opgespoten Cake in Flevoland en de Fladderak-koek in Groningen proeft in het nieuwe programma.

Aflevering 1. Friesland
In het Friese Witmarsum staat een prachtige molen. Daar bakt Jippe de lekkerste oranjekoek van eigen gemalen meel. Want naast bakker, is hij ook molenaar en vertelt hij Rudolph in deze aflevering alles over zijn passie voor deze twee ambachten.

Aflevering 2. Drenthe
Rudolph van Veen, ging uit fietsen, met zijn bakfiets naar Zuidlaren. Daar maakt hij samen met patissier Karel de Zuidlaarderbol, een specialiteit met een rijke historie en rijke vulling van krenten en rozijnen.

Aflevering 3. Noord-Holland
In Assendelft gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Deze specialiteit is niet alleen erg lekker, er gaat ook nog een prachtig verhaal achter schuil. Bij de bakfiets maakt Rudolph samen met Lex de typisch Noord-Hollandse Duivekater.

Aflevering 4. Flevoland
Men neme twee charmante banketbaksters uit Flevoland, Rudolph en een bakfiets. Recept voor succes? Ja zeker! Want samen maken ze opgespoten cake, een typisch Urkse specialiteit. En die is zo lekker dat je je vingers er bij op eet.

Aflevering 5. Groningen
In het pittoreske Bierum, helemaal in het noordelijkste puntje van Groningen, staat een ambachtelijke bakkerij die bekend staat om de lekkerste Groningerkoek. Van Jannie leert Rudolph hoe deze lekkernij gemaakt wordt.

'Rudolph's Bakery: De Bakfiets', vanaf 6 september elke werkdag om 15.00 uur en 17.00 uur op 24Kitchen.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers