Rutger Castricum gaat met 'De Hofkar' on tour

donderdag 17 februari 2022
Foto: PowNed - © Hans Tak 2022

Op woensdag 16 maart mogen we weer naar de stembus, dus haalt Rutger Castricum 'De Hofkar' weer uit de garage! Dit keer mogen de landelijke politieke kopstukken in Den Haag blijven.

Rutger rijdt van het diepe Zuiden naar het hoge Noorden om tijdens een ritje te praten met lokale politici over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf maandag 28 februari om 22.10 uur op NPO 2.


Geen landelijke maar lokale politici nemen dit seizoen plaats op de bijrijdersstoel naast Rutger. Waarom willen zij de gemeenteraad in? Welke problemen en uitdagingen gaan ze te lijf in hun dorp of stad? Hoe aardgasloos worden de woningen in hun gemeente? Waar komen de megawindturbines te staan? Wat moet er in Groningen veranderen om het vertrouwen in de politiek te herstellen? Allemaal vragen die in 'De Hofkar' aan bod komen.

De bijrijders zijn Rutger Groot-Wassink (GroenLinks, Amsterdam), Richard de Mos en running mate Rita Verdonk (Hart voor Den Haag/Groep de Mos), Aant Jelle Soepboer (Friese Nationale Partij, Noordoost-Friesland), Roshano Dewnarain (GroenLinks, Midden-Groningen), Simon Fortuyn (Leefbaar 3B, Lansingerland), Christian Muilerman (Gemeentebelangen, Deventer), Rob Heilbron (Belang van Nederland, Amsterdam), Sunita Biharie (SP, Apeldoorn), Lennart van der Linden (Echt voor Barendrecht), Mona Keijzer en Vincent Tuijp (CDA, Edam-Volendam).

'De Hofkar' wordt geproduceerd door Tuvalu Media en wordt vanaf maandag 28 februari uitgezonden om 22.10 uur op NPO 2. Het seizoen bestaat uit 10 afleveringen van 12 minuten.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers