Samenvattingen Eredivisie blijven te zien bij de NOS

zaterdag 28 mei 2022

De samenvattingen van de Eredivisie zijn ook de komende drie seizoenen bij de NOS te zien. De verbintenis met Eredivisie Media & Marketing (EMM) is verlengd en loopt nu tot en met het seizoen 2024/'25.

Dit houdt in dat de samenvattingen van de Eredivisie de komende jaren op dezelfde, vertrouwde wijze bij de NOS te zien zijn. Zowel op de televisie als online. Hetzelfde geldt voor de live-verslaggeving op de radio bij 'NOS Langs de Lijn'.


Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS, is erg tevreden over deze nieuwe verbintenis: 'De Eredivisie is en blijft de belangrijkste competitie voor de Nederlandse voetballiefhebber. Met onze Eredivisie-uitzendingen bereiken we wekelijks zo’n vier miljoen mensen. Onze twaalfde man. Die belangstelling geeft de relevantie aan die het logisch maakt dat we als NOS en publieke omroep ook de komende drie seizoenen voor het Nederlands publiek het Eredivisiebaken zijn. Met de samenvattingen op televisie – met het bord op schoot – maar ook online via de NOS-app en onderweg via 'Langs de Lijn' en NPO Start blijft de Eredivisie de komende jaren bij ons op alle denkbare platforms te volgen.'

EMM-directeur Frank Rutten is verheugd met de nieuwe verlenging van de langdurige samenwerking. 'Het is uitstekend nieuws voor alle Eredivisieliefhebbers dat ieders favoriete club ook de komende jaren op de vertrouwde wijze gevolgd kan worden. Niet alleen live bij ESPN, maar ook via de populaire Eredivisie-uitzendingen van 'Studio Sport', op de radio in 'Langs de Lijn' en steeds uitgebreider via de online-kanalen van zowel NOS als ESPN', aldus Rutten.

Ook komend voetbalseizoen zendt de NOS op vrijdag, zaterdag en zondag 'NOS Studio Sport Eredivisie' uit, met samenvattingen en nabeschouwingenvan alle wedstrijden. Het voetbalweekend wordt traditioneel afgesloten in 'NOS Studio Voetbal' op zondagavond. Ook zijn de samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden te zien via NOS.nl en de NOS-app en zijn de mooiste acties en goals te volgen via de social media-accounts van @NOSSport. Ook staat de NOS iedere zondag 'Langs de Lijn', met live-verslaggeving op NPO Radio 1.

Eredivisie en de NOS
De Eredivisie en de NOS kennen een lange geschiedenis. Op 5 april 1959 was de eerste uitzending van 'Sport in Beeld', de voorloper van 'NOS Studio Sport'. Hele generaties zaten sindsdien op zondag 'met het bord op schoot' voor de televisie voor de samenvattingen van de Eredivisie. De uitzendingen van de NOS rondom de Eredivisie trekken wekelijks een breed publiek van zo’n vier miljoen mensen. De zondagavondeditie om zeven uur is met gemiddeld 1,7 miljoen kijkers het populairst.

Eredivisie ook via BVN
De samenvattingen uit de Eredivisie blijven de komende drie jaar ook te zien via BVN, de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen buiten Nederland. Zo kunnen voetballiefhebbers overal in de wereld de samenvattingen van de wedstrijden vrijwel gelijktijdig met de uitzendingen in Nederland blijven bekijken, via de app en de livestream van BVN of via satelliet.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers