SBS 6 over de dode Domino-mus

donderdag 17 november 2005

SBS 6 zal vrijdagavond bij het begin van de wereldrecordpoging even stilstaan bij het 'musincident'. Het afschieten van de mus veroorzaakte enorm veel ophef. Niet alleen de Nederlandse media stond in rep en roer, zelfs CNN en enkele internationale persbureaus berichtten over het vogeltje.

V


olgens de SBS-woordvoerder hebben enkele honderden mensen SBS en producent Endemol benaderd met vragen over het incident. Om die meer uitleg te geven en om alle onwetendheid uit de wereld te helpen, zal SBS 6 voor de start van 'Domino Day' een korte toelichting geven.

Na de oproep van Radio 538 om de recordpoging te saboteren is SBS extra alert. Endemol en SBS staan in zeer nauw contact met de politie. Een sabotagepoging zou de televisieuitzending enorm verstoren waardoor Endemol bedolven kan geraken door schadeclaims uit de hele wereld. Het evenement is trouwens te volgens door miljoenen televisiekijkers en is door de jaren doorgestoten tot een evenement op het niveau van het Eurovisiesongfestival.

Op internet hebben dierenliefhebbers ondertussen al enkele websites opgericht ter ere van de 'Domino-mus'. Het arme dier dat door zijn gefladder en gehuppel voortijdig al 23.000 steentjes liet omvallen, is uitgegroeid tot een symbool van dierenliefde.

Dominoday is in Nederland te volgen op SBS 6, in Vlaanderen brengt KANAALTWEE live verslag uit van de wereldrecordpoging.

Bram Bartholomees Bron: DVHN.nl
http://www.sbs6.nl

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers