SBS6 en Radio 10 officiŽle mediapartners Alpe d'HuZes

donderdag 19 mei 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2021

Op donderdag 2 juni besteden Hart van Nederland en 'Shownieuws' op SBS6, en 'Ekdom in de Morgen' op Radio 10 veel aandacht aan Alpe d'HuZes. Talpa Network biedt op radio en tv, en online een platform voor de bijzondere en aangrijpende verhalen van de deelnemers.

Tijdens dit bijzondere event beklimmen duizenden Nederlanders in Frankrijk de beroemde bergtop Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. SBS6-presentator Jan Versteegh fietst mee en doet ter plaatse live verslag. Radio 10 presentatrice Evelien de Bruijn loopt de berg op en probeert voor het einde van de 'Ekdom in de Morgen'-uitzending binnen te zijn.


Presentatrice Evelien de Bruijn geeft op 2 juni updates vanuit Frankrijk in verschillende uitzendingen op radio en tv, en Jan Versteegh brengt live-verslag tijdens de klim. Op de website en Facebook-pagina van 'Hart van Nederland' is Alpe d'HuZes via een livestream te volgen, in samenwerking met regionale omroepen. In de week voorafgaand, van 23 mei, besteedt ook 'HLF8' aandacht aan de Alpe d’HuZes. 'Shownieuws' maakt aan het einde van de dag bekend hoeveel donaties er zijn opgehaald door alle deelnemers.

Meedoen aan Alpe d’HuZes is een unieke ervaring. Deelnemers dagen zich sportief uit, maar belangrijker nog: iedere deelnemer heeft een eigen motivatie om mee te doen. De saamhorigheid tijdens dit evenement is uitzonderlijk. Deelnemers noemen het ook wel een ‘life changing experience’.

Alpe d’HuZes
​Alpe d’HuZes is een jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de beroemde Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ fietsen of lopen duizenden deelnemers de Alpe d'Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Naast de sportieve activatie hebben de deelnemers ook de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen en daarmee een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker. Sinds 2006 heeft Alpe d'HuZes meer dan 183 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. De 15de editie kon vanwege COVID-19 in 2020 en 2021 geen doorgang vinden.

Persbericht Talpa Network
https://www.sbs6.nl/
Meer artikels over SBS6

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers