SBS6 schrapt geflopt vooravondprogramma 'Dat Vindt Nederland!'

vrijdag 18 september 2020

Na slechts 3 weken schrapt SBS6 'Dit Vindt Nederland', het vooravondprogramma dat de voorbije weken vooral opviel door zijn lage kijkcijfers. Vanaf maandag 12 oktober keren de spelshows '50/50' en 'Lingo' terug in de vooravond.

Er werd nochtans veel verwacht van 'Dat Vindt Nederland', dat de mening van de 'gewone Nederlanders' op het scherm wou brengen. Het dagelijks programma, gepresenteerd door Mart Grol en Natacha Harlequin, startte eind augustus met 125.000 kijkers, maar zag de kijkcijfers al snel wegsmelten tot 60.000-80.000 kijkers.

'Een programma waarin alle Nederlanders aan het woord zouden komen, sloot naadloos aan bij de zender die wij met SBS6 voor ogen hebben. Helaas moeten we nu constateren dat 'Dit vindt Nederland' te weinig kijkers aan zich heeft kunnen binden’’, reageert Marco Louwerens, directeur televisie van Talpa bij het AD.



Lees ook:
Natacha Harlequin presenteert vanaf 31 augustus 'Dit Vindt Nederland!' bij SBS6

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers