SKIN en EO organiseren online verkiezingsdebat

zondag 28 februari 2021

Samen Kerk in Nederland (SKIN) en SKIN-Rotterdam organiseren, in coproductie met de EO, een online verkiezingsdebat op maandag 1 maart van 19.30-21.30 uur.

Dit debat is te volgen via de livestream op het Youtubekanaal van de EO. In dit debat gaan kandidaten van tien politieke partijen met elkaar in gesprek over thema’s die zijn aangedragen door de internationale- en migrantenkerken. Het debat wordt geleid door EO-presentator Jurjen ten Brinke.


In de voorbereiding naar de landelijke Tweede Kamerverkiezingen organiseert SKIN, net als vier jaar geleden, dit verkiezingsdebat. 'We gaan met elkaar in gesprek over stellingen die je niet in reguliere verkiezingsdebatten terugziet', vertelt Jurjen ten Brinke. 'Maar die wel van wezenlijk belang zijn voor deze groep mensen.'

Kandidaten verkiezingsdebat
Met een palet aan diverse standpunten en visies nemen de volgende kandidaten deel aan dit debat: Chris van Dam (CDA), Don Ceder (CU), Natasha Hoesein (DENK), Salima Belhaj (D66), Andreas Bakir (FvD), Milka Yemane (GroenLinks), Jerzy Soetekouw (PvdA), Wouter van den Berg (SGP), Jasper van Dijk (SP), Liane den Haan (50Plus).

Vrijheid van godsdienst
De deelnemende politieke partijen worden uitgedaagd om met elkaar het gesprek aan te gaan over woningnood, integratie en de rol van kerken en de vrijheid van godsdienst. Zo debatteren de kandidaten over de stelling 'Geloof is onderdeel van menszijn en hoort daarom in het publieke domein'. Dit zijn relevante onderwerpen die voor ruim een miljoen migrantenchristenen essentieel zijn in het maken van de keuze op 17 maart tijdens deze verkiezingen.

Over SKIN
SKIN is een koepelorganisatie voor en door internationale en migrantenkerken in Nederland. Deelnemende kerken die bij SKIN actief zijn, zijn zowel de zogenaamde historische migrantenkerken (leden zijn afkomstig uit landen waar Nederland een historische – koloniale – band mee heeft gehad, zoals Indonesië, de Molukken en Suriname), als de 'nieuwe' migrantenkerken, opgericht of voortgezet door migranten die afkomstig zijn uit andere delen van de wereld.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers