Smakelijke serie 'Apple & Onion' te zien op Cartoon Network

zondag 2 september 2018

Een appel en een ui lopen over straat. En nee, dat is niet het begin van een flauwe mop! 'Apple & Onion' is een kersverse animatieserie die vanaf 3 september om 16.55 uur exclusief te zien is op Cartoon Network.

De serie vertelt het verhaal van twee beste vrienden – een appel en een ui – die in een kleurrijke stad wonen die tot de nok gevuld is met food-people. Eetbaar, aaibaar en vooral voorzien van een 'gezonde' dosis humor.


Apple is zorgzaam, ziet het goede in iedereen en is een kei in het oplossen van puzzels. De beschermende Onion is een echte techneut en een ster in gamen en basketballen. Samen vormen ze het perfecte team. Met hun optimistische instelling en slimme oplossingen tackelen ze de uitdagingen die ze op elke straathoek tegenkomen.

Want wat doe je als je huisbaas op het punt staat naar het buitenland te emigreren? Hoe ga je om met heftige zenuwen vlak voor een basketbalwedstrijd? En met welke truc kom je toch bij dat feestje binnen als je per ongeluk de uitsmijter beledigd hebt? Het is slechts een greep uit de vele hilarische uitdagingen die Apple en Onion op originele wijze proberen op te lossen. De twee verliezen daarbij nooit zichzelf of hun vriendschap uit het oog.

Met karakters als Apple, Onion, Burger, Hot Dog, Falafel en Patti is dit een serie om je vingers bij af te likken!

De afleveringen:

- THE PERFECT TEAM - Apple en Onion’s plannen om een videogame uit te spelen, moeten even in de ijskast als Apple een zwerfkat in huis haalt.
- FALAFEL’S FUN DAY – Als Falafel – de huisbaas van Apple en Onion – dreigt te emigreren, bezorgen de twee hem de beste dag van zijn leven in de hoop dat hij blijft.
- FOUR ON ONE – Zenuwen spelen Onion parten tijdens een basketbaltoernooi. Apple zoekt naar manieren om Onion te kalmeren, voordat hij door het team vervangen wordt.
- APPLE’S IN TROUBLE – Als Apple per ongeluk een klant (Cheesesteak) beledigt in de Dollar Store, proberen hij en Onion een knokpartij te voorkomen door erachter te komen wat Cheesesteak zo ongelukkig maakt.
- HOT DOG’S MOVIE PREMIERE – Apple en Onion zijn uitgenodigd op de filmpremière van hun vriend Hot Dog, maar de gemene uitsmijter (Chicken Nugget) laat ze niet binnen, omdat hij zich beledigd voelt.
- BALLOON PARTY/TIPS – Apple en Onion werken in Pizza’s Pizza Parlor om geld op te halen voor een luchtballonvaart en leren over het belang van fooi geven.
- NEW FRIENDS – In deze aflevering gaan we terug in de tijd en zien we hoe Apple en Onion bevriend raakten op hun eerste dag in een nieuwe stad.
- BOTTLE CATCH – Met 'Bottle Catch!' hebben Apple en Onion dé hitgame van de zomer gemaakt. Eén probleem: iemand anders probeert ook een graantje mee te pikken.
- BUS TOUR – Apple verliest een schoen. Onion zegt dat hij alleen maar een wens hoeft te doen als hij een vallende ster ziet om hem terug te krijgen. Wat een geluk dat de bus om de hoek ze rechtstreeks naar een vallende sterrenregen kan brengen.
- BLOCK PARTY – Apple en Onion geven een feestje voor het hele gebouw. Maar die plannen vallen bijna in het water als een intimiderende eend de deur naar het dak blokkeert.

'Apple & Onion', vanaf maandag 3 september om 16.55 uur op Cartoon Network.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers