Songfestival zet Nederland op de kaart in 41 introductiefilmpjes

dinsdag 1 december 2020

In lijn met het thema Open Up roept de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2021 Nederland op om unieke plekken aan te melden waar de 'postcards' – de korte introductiefilmpjes tussen de liedjes waarmee de 41 deelnemers worden geïntroduceerd — kunnen worden opgenomen.

Vorig jaar werden groepen en verenigingen gezocht om een Songfestival-artiest te ontvangen. Omdat het nu niet zeker is of de artiest ook daadwerkelijk kan afreizen naar Nederland voor opnames van de postcard, kiest de organisatie nu voor een ander concept.


De artiesten worden aan het publiek voorgesteld door middel van beelden die in het eigen land zijn opgenomen. 'Deze beelden laten we zien op het raamwerk van een zogenaamd Tiny House. Dat huisje bouwen we steeds op een andere plek in Nederland op en passen we aan de artiest aan, zodat we ze goed leren kennen', vertelt Head of Show Gerben Bakker.

'Het huis staat als thema centraal, juist omdat onze woonkamers nog nooit zo belangrijk waren als dit jaar. En tegelijkertijd stellen hiermee ons huis open naar de rest van de wereld. En voor deze Tiny Houses zijn we op zoek naar unieke stukjes Nederland; de mooiste en meest bijzondere plekken van ons land die we op een spectaculaire manier in beeld kunnen brengen.'

De organisatie van het Eurovisie Songfestival zoekt filmgenieke plekken, bij voorkeur in de buitenlucht. 'De plekken kunnen bekende locaties zijn maar we staan ook zeker open voor de nog onontdekte pareltjes die ons land rijk is', vult Gerben Bakker aan. 'Omdat er tijdens de opname groots uitgepakt gaat worden, moeten we wel voldoende ruimte hebben om het huis te kunnen plaatsen en te kunnen filmen.'

Bijzondere plekken worden bij voorkeur aangemeld door de gemeente of de regio zelf. Particuliere ideeën zijn zeker welkom, maar meer kans maken voorstellen die samen met de gemeente worden ingediend. Juist omdat het om een stevige productie gaat, is het makkelijker als de gemeente of de regio direct betrokken is. 'Dus Nederland, verras ons en meld je aan zodat je straks jouw unieke plekje kunt laten zien aan 180 miljoen TV-kijkers in heel Europa', sluit Bakker af.

Gemeenten of regio’s die kans willen maken om onderdeel te zijn van één van de postcards kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via songfestival.nl. Aanmelden voor de postcards kan tot en met 31 december 2020. De opnames vinden plaats in maart en april en worden in opdracht van het Eurovisie Songfestival 2021 geproduceerd door tv-producent IDTV.

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers