'The Biohack Project': BN'ers leren omgaan met stress in extreme challenges

zondag 10 september 2023
Foto: © KRO-NCRV 2023

In het nieuwe KRO-NCRV programma 'The Biohack Project' leren Lize Korpershoek, Rick Paul van Mulligen, Monic Hendrickx, Défano Holwijn en Sjinkie Knegt hoe ze hun lichaam en geest de baas kunnen zijn.

Als dit lukt tijdens extreem stressvolle situaties waaraan ze blootgesteld worden in dit programma, zullen ze hier in het dagelijks leven ook van profiteren. Zij ondergaan de uitdagingen onder begeleiding van ex-Olympisch roeier en biohacker Govert Viergever. Hij reikt hen tools en technieken aan voor een betere stressbeheersing, focus en ontspanning. In de gekte van de stad worden de vijf bekende Nederlanders op grote hoogten en in ruige wateren onderworpen aan ijzingwekkende uitdagingen. Van levend begraven worden tot aan balanceren op een loopplank vanuit een wolkenkrabber. Acht afleveringen lang worden de deelnemers op de proef gesteld. Kunnen ze zich resetten en daarmee de controle houden over hun stress?


Term biohacking
Biohacking is dé trend om je gezondheid te optimaliseren en om beter te presteren, maar wat is het precies? In het nieuwe KRO-NCRV programma coacht Govert Viergever vijf bekende Nederlanders waarbij de populaire trend ‘biohacking’ uitgebreid wordt besproken. 'Uitgangspunt van biohacking is het lichaam als een systeem zien', legt Govert uit. 'Met biohacking probeer je meer inzicht en controle te krijgen over lichaam en geest, met behulp van diverse tools, zoals een hartslagmeter, sporthorloge of met apps op je telefoon. Het doel is meer energie, minder stress en daardoor je lichaam en geest meer in balans te krijgen.'

Werken aan mentale en fysieke gezondheid
In onze huidige maatschappij kunnen het enorme tempo, toenemende onzekerheden en groeiende verantwoordelijkheden overweldigend zijn. Van hoge werkdruk, impact van sociale media tot financiële zorgen. De druk is hoger dan ooit. In het nieuwe KRO-NCRV programma draait het om de mentale en fysieke weerbaarheid en omgaan met stressgevoelige omstandigheden. Alle vijf deelnemers hebben een eigen reden om mee te doen en een wens om hun stress onder controle te krijgen en te werken aan hun gezondheid. Daarvoor hebben zij in een periode van drie maanden, diverse lichamelijke testen ondergaan, op maat gemaakte voedingsschema’s gekregen en met verschillende experts getraind. Lukt het hun weer controle te krijgen over lichaam en geest door de aangeleerde biohacks?

'The Biohack Project' is bedacht door KRO-NCRV, gezamenlijk ontwikkeld door Blue Circle en KRO-NCRV en geproduceerd door Blue Circle.

'The Biohack Project' is vanaf maandag 11 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en met audiodescriptie te volgen.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers