'The Mum Who Caught Tourettes' nieuw op Dplay

zondag 20 september 2020

Van de een op de andere dag kreeg de toen 40-jarige Elizabeth Hall het Tourette-syndroom en veranderde ze in een regelmatig scheldende en vloekende moeder. Enkele jaren ervoor was haar tienerzoon Robert al hetzelfde overkomen.

Hoewel Robert zijn tics inmiddels vrij goed onder controle heeft, floept er bij Elizabeth nog steeds van alles uit, op soms ongemakkelijke momenten. Bijvoorbeeld als een klusjesman langskomt en ze hem eerst uitscheldt en vervolgens zegt dat ze van hem houdt.


Het bijzondere aan Elizabeth is dat ze zich er weinig van aantrekt. Ze schaamt zich niet voor haar verbale uitspattingen en laat haar leven er ook niet door beperken. Samen met haar man Simon en haar drie kinderen slaat ze zich er met luchtigheid en humor doorheen. Of zoals ze het zelf zegt: 'We zijn net als elke ander familie, maar met iets meer scheldwoorden.' Het levert een vrolijke documentaire op die tevens meer begrip weet te kweken voor deze opvallende neurologische aandoening.

'The Mum Who Caught Tourettes', vanaf maandag 21 september op Dplay.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers