TV Oranje zet Steenwijker toren in het licht

maandag 1 juli 2019

Op initiatief van muziekzender TV Oranje zal de karakteristieke kerktoren van Steenwijk vanaf woensdagavond 10 juli een week lang oranje worden uitgelicht. Dit gebeurt in de aanloop naar de Kees Kist Dag op woensdag 17 juli.

De uit Steenwijk afkomstige voetbalvedette en oud-international zal die dag uitgebreid in het zonnetje worden gezet in zijn geboortestad.


Kees Kist Dag
In 2019 is het exact veertig jaar geleden dat Kees Kist in het Lido in Parijs als eerste Nederlander de Gouden Schoen kreeg uitgereikt als Europees clubtopscorer. Om die reden wordt in Steenwijk het Kees Kist Jaar georganiseerd. De organisatie van de plaatselijke Vestingfeesten heeft besloten zich niet onbetuigd te laten en het Vestingfeest op woensdag 17 juli uit te roepen tot Kees Kist Dag, met tal van activiteiten, ook voor de jeugd. Kist zal het middelpunt vormen van een voetbaldag op de Markt, waar hij deel uitmaakt van het Nederlands walking football team. Daarin treft hij andere oud-internationals als Sjaak Swart (inmiddels 81 jaar), Ben Wijnstekers, Ernie Brands, Dick Schoenaker en Pierre Vermeulen. Dit walking football team komt vanaf 15.00 uur in actie tegen teams van onder meer SC Heerenveen en AZ, voor welke eredivisieploegen Kees Kist ooit een succesvolle spits was. Arbiter is de inmiddels 63-jarige Mario van der Ende uit Den Haag.

Ook TV Oranje eert Kees Kist
Muziekzender TV Oranje, die al sinds de start in 2005 vanuit Steenwijk opereert, heeft besloten zich aan te sluiten bij het eerbetoon aan de man die destijds zoveel furore maakte in het Nederlandse clubvoetbal en in het shirt van Oranje, dat hij liefst 21 keer droeg. Een week lang zal de toren van de Grote of Sint-Clemenskerk daarom in een sfeervolle oranje gloed worden gezet. De opvallende verlichting zal tot in de wijde omtrek zichtbaar zijn.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal B&B-kamers. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed and breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers