Veel humor, inspirerende verhalen en onvergetelijke fragmenten in tweede serie 'Bij Van Duin op de Achterbank'

woensdag 17 januari 2024
Foto: © Elvin Boer/Omroep MAX 2023

Na het succes van het eerste seizoen keert 'Bij Van Duin op de Achterbank' terug voor een tweede serie. Het programma - waarin André van Duin in gesprek gaat met zijn collega's - werpt opnieuw een blik op de wereld van cabaret, komedie en humor.

Op het programma staan zes unieke ritjes in de prachtige oldtimer!


In het eerste seizoen van 'Bij Van Duin op de Achterbank' brengt André van Duin al een indrukwekkende line-up van topcabaretiers naar verschillende theaters, de plekken waar zijn gasten hun opwachting maken. Dit keer nemen opnieuw zes spraakmakende namen plaats op de achterbank van de oldtimer. Richard Groenendijk, Claudia de Breij, Karin Bloemen, Najib Amhali, Ronald Goedemondt en Freek de Jonge zijn te gast.

Het concept is onveranderd; André brengt zijn gasten van A naar B. Ondertussen wordt de kijker getrakteerd op boeiende gesprekken - met anekdotes, bijzondere herinneringen en veel gelach - over humor en de intrigerende wereld van komedie en cabaret. En de terugkerende vraag in elke aflevering is: wie zit er achter het stuur?

André van Duin kijkt reikhalzend uit naar de vervolgserie: 'Opnieuw krijg ik de kans om mijn passie voor humor te delen met zulke getalenteerde collega's. Met deze fijne namen wordt het ongetwijfeld weer een feestje op de achterbank. Ik heb veel zin om met iedereen in gesprek te gaan.'

Richard Groenendijk - zaterdag 24 februari om 21.40 uur bij MAX op NPO 1
De grappen van Richard Groenendijk zijn volks, soms ordinair en vaak ontroerend. André spreekt zijn vriend in zijn geliefde Rotterdam over de Mounties, verlies en zelfspot. Het duo rijdt naar het Nieuwe Luxor Theater, de plek waar Richard moet optreden. Op zijn tablet heeft Richard een keur aan fragmenten meegenomen, van Daniël Arends, Karin Bloemen en Brigitte Kaandorp tot René van Meurs. Er ontstaat een mooi gesprek. Naar wie kijkt Richard als kind op Goeree-Overflakkee, hoe kijkt hij tegen de televisiewereld aan en wat is er zo slim aan zelfspot? Pas op latere leeftijd breekt Richard landelijk door, maar toch heeft hij altijd geweten dat het goed zou komen. Welke rol speelt Jochem Myjer in dat verhaal? Onlangs overleed Wimie Wilhelm, vriendin én regisseur van de shows van Richard. Op de achterbank van de oldtimer vertelt Richard geëmotioneerd over haar. Daarna wordt er weer gelachen, want Richard wordt ook door buitenlandse cabaretiers en komieken geïnspireerd en heeft een hilarische sketch uit 'Saturday Night Live' meegenomen.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Eind jaren 80 vocht Freddie Mercury in het geheim tegen aids, een ziekte die honderdduizenden mensen het leven kostte en homofobie rechtvaardigde. Opmerkelijk: in de jaren na zijn dood werd de publieke houding tegenover homoseksualiteit sneller dan ooit vrijer. Deze biografie bevat het eerste grote interview met Freddie's zus Kashmira Bulsara en gesprekken met de sterren van het Freddie Mercury Tribute Concert van 20 april 1992 in het Wembley Stadium in Londen. Dit is het verhaal van een tragedie die gezorgd heeft dat levensbelangrijke gesprekken die uit den boze waren, eindelijk toch gevoerd konden worden. M.m.v. Roger Daltrey, Lisa Stansfield, Paul Young, Harvey Goldsmith e.a.

'Freddie: The Final Act', om 21.15 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers