Vervolg hitserie 'KLEM' bij BNNVARA

donderdag 11 januari 2024
Foto: BNNVARA - © Jurre Rompa 2023

Na drie succesvolle seizoenen van de hitserie 'KLEM' krijgt het verhaal een vervolg. De vierde reeks van 'KLEM' gaat verder waar het laatste seizoen geŽindigd is.

Het leven van belastingambtenaar Hugo Warmond raakt opnieuw verstrengeld met dat van de beruchte crimineel Marius en zijn vrouw Kitty.


Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan en Ellen Parren vertolken wederom de hoofdrollen en ook de personages van Yenthe Bos, Zoë Cusell en Marie-Mae van Zuilen zijn weer te zien. De Italiaanse hoofdrollen worden vertolkt door Claudia Vismara en Antonio Rampino.

Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, maar ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor moord en ontvoering.

Barry Atsma en Jacob Derwig werden beiden genomineerd voor een Gouden Kalf voor hun rol in 'KLEM'. Jacob Derwig won de prijs in 2016. Georgina Verbaan won in 2017 een Gouden Notekraker voor haar rol als Kitty. Frank Ketelaar werd tweemaal genomineerd voor een Zilveren Krulstaart. De serie kreeg in Duitsland een remake onder de naam 'GEFÄHRLICHE NÄHE'.

'KLEM' serie 4 is een productie van BNNVARA in coproductie met de VRT.

De speelfilm 'KLEM' draaide begin 2023 in de bioscoop. De driedelige miniserie 'KLEM' is de uitgebreide versie van de film en is vanaf vrijdag 12 januari om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

 

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reŽel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers