VPRO's 'On Stage' opent de deuren van de zaal

zaterdag 6 februari 2021

Welke band moeten we allemaal horen volgens Ryanne van Dorst? En op welke voorstelling wacht Romana Vrede? Welke jonge artiesten brengt Henny Vrienten mee? Hoe brengt Joost van Bellen een ode aan het nachtleven?

In het nieuwe VPRO-programma 'On Stage' gooit presentatrice Nadia Moussaid samen met een hoofdgast de deuren wijd open voor Nederlandse muzikanten en kunstenaars en hijsen ze de Nederlandse podiumkunsten op het schild.


Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de zalen en de podia van Nederland leeg. Niet leuk voor de liefhebber die het zonder de podiumkunsten moet stellen. En vooral niet leuk voor de kunstenaars en artiesten. Voor hen wordt de nood steeds hoger. Agenda’s blijven leeg. Er is geen werk en dus geen geld. Maar in de oefenruimtes en de ateliers broeit het. Er wordt muziek en theater gemaakt voor betere tijden, wanneer het publiek de zalen weer in mag. Tot die tijd gooit 'On Stage' vanuit TivoliVredenburg de deuren van de zaal wagenwijd open.

Tijdens een uitzending kan alles: dans, theater, muziek en andere varianten van uitvoerende kunst. De optredende artiesten die we zullen zien zijn er allemaal op voorspraak van de hoofdgast, die met Nadia zijn keuze zal toelichten. Zo wordt er niet alleen een portret gemaakt van de smaak van die gast, maar ook een portret van makend Nederland. Henny Vrienten zal de eerste aflevering op zich nemen.

Aflevering 1
In de eerste aflevering van de achtdelige VPRO-reeks treedt Henny Vrienten zelf op en heeft hij andere gasten uitgenodigd die we volgens hem niet mogen missen: de grote belofte Froukje, zangeres Eefje de Visser, punkband Hang Youth, singer-songwriter Bertolf, Belgische rapper Brihang en oudgediende Tom America. In deze aflevering van 'On Stage' gaat het over taal, over poëzie, maar vooral over de jeugd, die nu door corona niet jong kan zijn, niet 'onbesuisd en onbevreesd', zoals alle popmuziek behoort te zijn. ‘De jeugd moet kunnen keten’, aldus Vrienten.

'On Stage' is een programma in het kader van het Actieplan Cultuur van de NPO, waarmee de publieke omroep muzikanten en kunstenaars een alternatief podium wil bieden tijdens de Coronacrisis.

'On Stage', vanaf zondag 7 februari wekelijks om 19.20 uur bij VPRO op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers