Welke vrouw brengt het hoofd van 'Dokter Tinus' op hol?

maandag 21 augustus 2017

Na vijf succesvolle reeksen is de komische dramaserie 'Dokter Tinus' terug bij SBS6. De serie gaat verder waar seizoen 5 eindigde. Met het vertrekken van zijn zoon en zijn vrouw (actrice Jennifer Hofman) blijft de dokter met een grote leegte achter.

In eerste instantie vlucht hij naar de grote stad, terwijl een andere dokter haar intrek in de dorpspraktijk neemt. Zij ziet er weliswaar leuk uit, maar haar kennis is ver onder de maat. Het leidt tot grote ergernis bij de dorpelingen. Dokter Tinus kan het niet langer aanzien en keert terug. Maar hoe kan hij weer gelukkig worden in een dorp waar tegelijkertijd zoveel pijnlijke (liefdes)herinneringen liggen?


De dorpelingen helpen cupido uiteraard graag een handje, waardoor al snel bijzondere situaties ontstaan in het normaal zo rustige plattelandsdorp… Weten dames als de Poolse huishoudster Zofia (Georgina Verbaan) of de nieuwe schooljuf Nienke (Kim-Lian van der Meij) hem te bekoren? 'Dokter Tinus' is vanaf 28 augustus, elke maandag te zien bij SBS6.

In het nieuwe seizoen is ook een rol is weggelegd voor Merlijn Kamerling, zoon van Isa Hoes en Antonie Kamerling. Hij kruipt in de huid van Pepijn Ophuis, de vandalistische puberzoon van de nieuwe burgemeester van Wourkem. Zij wordt gespeeld door actrice Tina de Bruin, bekend van de Net5-series 'Bitterzoet' en 'Julia's Tango', 'Komt een man bij de dokter', etc.

'Dokter Tinus', gebaseerd op de Britse serie 'Doc Martin', is een komische dramaserie van SBS6 over een briljante vaatchirurg uit de grote stad die zijn functie moet opgeven vanwege een bloedfobie. Hij wijkt uit naar een klein dorp, ver weg van de Randstad, om zich daar te vestigen als de enige praktiserende huisarts. Naar de serie stemmen gemiddeld 1,3 miljoen mensen op af (6+) en haalt een gemiddeld marktaandeel van 17,1% binnen de doelgroep 25-54 jaar.

'Dokter Tinus' wordt geproduceerd door Fiction Valley.

'Dokter Tinus', wekelijks vanaf maandag 28 augustus om 20.30 uur bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers