Winnaars Junior Schrijfwedstrijd op vrijdag bekend

dinsdag 29 maart 2016

De Junior Schrijfwedstrijd wordt aanstaande vrijdag, 1 april 2016 (géén grap), op feestelijke wijze afgesloten op drie nog nader bekend te maken scholen in Nederland.

De kinderboekenschrijvers Vivian den Hollander, Paul van Loon en Manon Sikkel brengen vergezeld van de juryleden Ruben Nicolai, Guido Spek en Nicolette Kluijver een verrassingsbezoek aan de scholen waar de drie winnende leerlingen nietsvermoedend in de klas zitten.


De eerste editie van de Junior Schrijfwedstrijd is door het groot aantal deelnemende kinderen en hun ingezonden verhalen een succes. Ruim 8000 verhalen werden ingestuurd. In drie leeftijdscategorieën (3-6 jaar, 6-9 jaar en 9-12 jaar) konden de kinderen deelnemen en het verhaal van een kinderboekenschrijver afschrijven.

RTL Telekids en Telekids Boeken organiseerden deze wedstrijd samen met Stichting Lezen & Schrijven. Het doel van de wedstrijd is om basisschoolkinderen te stimuleren meer te lezen én te schrijven. De kinderen werden uitgedaagd om een verhaal af te schrijven. Niet zomaar een verhaal, maar één waarvan het begin door de bekende kinderboekenschrijvers Vivian den Hollander, Paul van Loon en Manon Sikkel is geschreven.

De winnaars verdienen met hun winnende verhaal vanzelfsprekend de roem die een debuterend auteur ten deel valt, een jaarabonnement op Telekids Boeken, een meet & greet voor hun hele klas met hun 'co-auteur' (één van de drie schrijvers), en Samsung tablets (Samsung Galaxy Tab E 9.6) voor elk kind in hun klas. In drie klassen in Nederland zal het vrijdag dan ook groot feest zijn.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers