Winston Gerschtanowitz presenteert 'Marble Mania' bij SBS6

dinsdag 8 december 2020

Het nostalgische knikkerspel is aan een comeback bezig. In de gloednieuwe prime time familieshow 'Marble Mania' draait het daarom letterlijk om de knikkers! In elke aflevering strijden drie BN'ers in verschillende behendigheidsspellen en spectaculaire knikkerraces tegen elkaar.

Presentator Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars bij en de races worden op onnavolgbare wijze van enthousiast commentaar voorzien door niemand minder dan Jack van Gelder. 'Marble Mania' start in januari bij SBS6.


De drie BN'ers in elke aflevering hebben een band met elkaar. Het zijn vrienden, collega's of juist concurrenten van elkaar. Eén ding is zeker: ze zijn zeer fanatiek en vastbesloten om elkaar te verslaan! Elke BN’er speelt voor een zelfgekozen goed doel, gesteund door de Vriendenloterij.

In 'Marble Mania' draait het niet alleen om behendigheid en geluk, maar vooral ook om plezier en de fanatieke onderlinge strijd tussen de BN'ers: het is niet zomaar een potje knikkeren!

De bekende knikkeraars spelen allemaal met een eigen kleur knikkers. Ze spelen in elke ronde eerst een behendigheidsspel. Mini-bowlen bijvoorbeeld, of penaltyschieten. Hoe behendiger je bent, hoe meer kans je hebt in de volgende race: de geluksrace. Tijdens die zenuwslopende knikkerrace op steeds een nieuwe, indrukwekkend gebouwde baan wisselen geluk en pech elkaar constant af. De BN’er die het beste presteert op de geluksbanen verdient de meeste punten en start met de meeste knikkers in de grote finale. Op deze gigantische finalebaan rollen maar liefst 12.000 knikkers!

Ook internationaal trekt 'Marble Mania' de aandacht: RTL Duitsland heeft de spectaculaire knikkershow al besteld, nog voordat er ook maar één knikker is gerold. De show zal in Duitsland in april te zien zijn.

De deelnemende BN'ers en meer informatie over het programma worden later bekendgemaakt.

'Marble Mania' wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

'Marble Mania', in januari 2021 bij SBS6 en op KIJK.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers