Deze artiest staat op nummer 1 in de 'MNM1000'

zaterdag 11 november 2023
Foto: MNM - © VRT 2021

Harry Styles is de nieuwe nummer één van de 'MNM1000'. Vorig jaar kwam 'As it was' binnen op twee en stond 'What makes you beautiful' van One Direction nog op nummer vier.

Na een overtuigend zomerconcert in Werchter stemde de MNM-luisteraar ‘As it was’ massaal op nummer één in deze vijftiende editie van de 'MNM1000'. Pommelien Thijs scoort met twee nummers in de top vijf. Op plaats twee (‘Ongewoon’) en plaats vijf (‘Erop of eronder’). Coldplay staat met ‘Viva la vida’ op de derde plaats en Queen vervolledigt de top vijf met 'Bohemian rhapsody’ .


Het jaar van Pommelien Thijs
De 'MNM1000' bevestigt het: 2023 is hét jaar van Pommelien Thijs. ‘Erop of eronder’ was de overtuigende winnaar van 'Zomerhit 2023'. Naast haar alom geprezen acteerprestatie in het succesvolle 'Knokke off' staat ze als eerste Belgische artiest ooit met twee nummers in de top vijf van de 'MNM1000'. In totaal staat ze acht keer in de lijst, 'Erop of eronder’ is de hoogste nieuwkomer. Regi is, net zoals vorig jaar, de meest genoteerde Belgische artiest met maar liefst twaalf vermeldingen, waaronder ‘Walk on water’ van Milk Inc. op nummer zeven.

Nog een Belgische vermelding en dan wel voor het recentste nummer uit de lijst: ‘Eigen schuld’ van Metejoor staat op plaats 170 en kwam uit in september 2023. De oudste release is voor Elvis Presley met ‘Jailhouse rock’ uit 1957 (633). Ook een absolute topper in de lijst van dit jaar is P!nk. Zij staat met niet minder dan vijftien nummers in de lijst en is daarmee de artiest die het vaakst in de 'MNM1000' staat.

Top tien van 'MNM1000'
Er werd dit jaar weer massaal gestemd en geluisterd via MNM en VRT MAX. Elke dag van 10.00 uur tot 18.00 uur brachten MNM-dj's Brahim Attaeb, Evelyn De Backer, Sander Gillis en Maureen Vanherberghen de favoriete nummers van de luisteraars. Ze kregen onder andere het gezelschap van Pommelien Thijs, Gustaph, Berre, Aaron Blommaert en Francisco Schuster. De volledige lijst werd eerder deze week al bekendgemaakt, maar voor de volgorde van de top tien kon nog tot en met zaterdagnamiddag gestemd worden.

Dit zijn de tien allerbeste nummers volgens de MNM-luisteraars:

1. Harry Styles - 'As it was'
2; Pommelien Thijs - 'Ongewoon'
3. Coldplay - 'Viva la vida'
4. Queen - 'Bohemian rhapsody'
5. Pommelien Thijs - 'Erop of eronder'
6. Linkin Park - 'In the end'
7. Milk Inc. - 'Walk on water'
8. Tom Odell - 'Another love'
9. ABBA - 'Dancing queen'
10. Avicii - 'Wake me up'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers