Het lange weekend bij Nostalgie: 'BELPOP100' en 'Festival Fever'

woensdag 19 juli 2023
Foto: © Nostalgie 2023

Vrijdag krijgt Nostalgie een tricolore tintje naar aanleiding van de nationale feestdag. Vanaf 10.00 uur kan je genieten van de beste Belgische muziek in de 'BELPOP100'.

Op zaterdag en zondag gaan we dan weer verder op zoek naar onze opener van het Beach Festival. In 'Festival Fever' komen er telkens twee kandidaten langs die strijden voor dat podium.


Net als in de week van de Belgische Muziek verenigen de Nederlandstalige en de Franstalige Nostalgie-zenders hun luisteraars over de taalgrenzen heen. Vanuit de Beach Radio in Nieuwpoort zullen Leen Demaré en Jean-Marie De Bol (Nostalgie Belgique) op 21 juli een aantal Belgische artiesten aan mekaars luisteraars presenteren. Vanaf 10.00 uur is er ook de jaarlijks fel gesmaakte 'BELPOP100'.

Leen Demaré: 'Wij Belgen mogen echt trots zijn op de muziek die in ons landje werd en wordt gemaakt. Ik vind het heel fijn dat we op 21 juli daar samen met de Franstalige collega’s de schijnwerpers op kunnen zetten. De beide Nostalgie-zenders hebben ook een Belgische playlist opgesteld die op 20 en 21 juli in de Brusselse metro te horen is. Ideaal voor alle reizigers die de festiviteiten in Brussel willen bijwonen.'

Op zaterdag en zondag brengen Elias Smekens en Fleur Brusselmans je weer helemaal in de festivalsfeer met hun muziek en tips in 'Festival Fever'. Ook de zoektocht naar muzikaal talent dat op 5 augustus met de Nostalgie All Stars mag schitteren op het grote podium van het Beach Festival gaat verder.

Dit zijn de kandidaten voor 'Festival Fever' van zaterdag 22 juli:

Meermens, ook gekend als de 30-jarige Bram Verstappen is een echte muzikant. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en zingt graag in het Nederlands. Daarom maakte hij ook een eigen, Nederlandstalige versie van ‘Lost’ van Anouk. ‘Als de lichten gaan’ werd een prachtig nummer.

Ook Antoine Hertoghe (47) nam zijn gitaar mee voor zijn 'Festival Fever' auditie. Deze man uit Wilrijk is getrouwd en papa van twee dochters. Geld verdient hij als Accountmanager en naast zijn passie voor muziek rijdt hij graag met de koersfiets. Voor ons bracht hij ‘Go your own way’ van Fleetwood Mac.

Tot en met zaterdag mag iedereen stemmen via nostalgie.be of de app.

Dit zijn de kandidaten voor 'Festival Fever' van zondag 23 juli:

De 29-jarige Antwerpse Barbara Verbergt is fulltime bezig met muziek. Ze is zangeres en deed recent nog mee in de musical ‘Vergeet Barbara’. Ook met zingen in een coverband heeft ze al ervaring, dus dat mag geen probleem zijn. Je hoort haar met Mercy van Duffy.

De jongste deelneemster komt als laatste. Noor Vermote is nog maar 16, maar dat zou je niet zeggen als je haar hoort. Ze woont in Keiem (Diksmuide), studeert Humane Wetenschappen en gaat al zingend door het leven. Ze is leadzangeres in de band 'Lily on fire' en doet ook backing vocals bij 'Funkadilly Circus'. Voor Nostalgie zingt Noor: You oughta know van Alanis Morisette.

Tot en met zondag mag iedereen stemmen via nostalgie.be of de app.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers