Kris De Bruyne met 'Amsterdam' voor het eerst bovenaan 'De Lage Landenlijst'

zaterdag 4 september 2021

Zojuist werd bekendgemaakt wie de Radio 1 luisteraars verkozen tot meest favoriete Nederlandstalige nummer. 'Amsterdam' van Kris De Bruyne eindigt voor het eerst op de eerste plaats van 'De Lage Landenlijst'.

Op de tweede plaats staat de winnaar van de laatste drie jaar, Kommil Foo met 'Ruimtevaarder'. 'Ploegsteert' van Het Zesde Metaal vervolledigt het podium. Xavier Taveirne en Evert Venema loodsten de luisteraars vandaag tussen 9.00 en 18.00 uur door de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers. 'De Lage LandenLijst' vandaag was hét sluitstuk van een week lang de beste Nederlandstalige muziek op Radio 1.


Top 10

1. Kris De Bruyne – Amsterdam (2)
2. Kommil Foo – Ruimtevaarder (1)
3. Het Zesde Metaal – Ploegsteert (4)
4. Gorki – Mia (6)
5. Yevgueni – Als ze lacht (14)
6. Wim De Craene – Tim (5)
7. Ramses Shaffy en Liesbeth List – Pastorale (3)
8. Raymond van het Groenewoud – Twee meisjes (8)
9. Boudewijn de Groot – Avond (7)
10. The Scene – Blauw (13)

De volledige lijst kan je hier vinden: https://stem.radio1.be/lagelandenlijst/lijst.

Weetjes
Dit zijn de meest opvallende weetjes uit 'De Lage LandenLijst van 2021':

- Er staan 22 nieuwe nummers in de lijst.
- Boudewijn de Groot, Kris De Bruyne, Raymond van het Groenewoud en The Scene komen het vaakst voor met telkens 4 noteringen.
- De hoogste nieuwkomer is 'De Roos' van Ann Christy (komt binnen op plaats 47).
- Kris De Bruyne mag, naast de eerste plaats, zowel de sterkste stijger ('Lieve Jacoba', +57 plaatsen) als sterkste daler ('Waar ik voor leef', -39 plaatsen) op zijn naam schrijven.

Digitale stream
Wie maar niet genoeg kan krijgen van de Lage Landen kan altijd en overal genieten van de De Radio 1 Lage LandenLijst-stream, met doorlopend een mix van de betere Nederlandstalige muziek. Met de digitale stream kan iedereen de hele dag lang, 24/7, genieten van alleen maar artiesten uit Vlaanderen en Nederland, via de Radio 1-app en radio1.be.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers