Luistercijfers: Nostalgie blijft vaste waarde in het radiolandschap

woensdag 19 oktober 2022

Vandaag werden de nieuwe CIM-cijfers bekend gemaakt, over de periode van mei tot en met augustus van dit jaar. Algemeen zie je daarin dat er minder naar de radio werd geluisterd.

Het is dan ook de periode waarin veel mensen op vakantie waren. Nostalgie verliest in dagelijks bereik, maar wint in luisterduur. Op maandbasis bereikt het station meer dan 1,2 miljoen luisteraars.


Nostalgie+, het digitale kanaal dat in deze meting nog maar een jaar bestond, bevestigt in bereik en groeit in luisterduur. Digitale zenders worden over het algemeen graag beluisterd. Alle DAB+-zenders zijn ondertussen samen goed voor bijna 6% marktaandeel. Digitaal luisteren zit dus in de lift.

NRJ gaat er op vooruit en haalt in totaalbereik bijna 200.000 luisteraars.

Managing director Radio, Tom Klerkx: 'De zomer is altijd wat atypisch op het vlak van radio luisteren. We beleefden met Nostalgie een fantastische zomer en vonden het fijn om samen met onze luisteraar naar buiten te komen. Er was ons Beach Festival en we maakten radio op de dijk van Nieuwpoort. Het was uniek om zoveel enthousiaste mensen bij elkaar te zien. Het zijn dezelfde mensen die we elke dag bereiken met onze programma’s en dat blijven we doen. Zo bleek net nog met onze '80s Top 880' en de uitverkochte 80s Party die erop volgde. Er zijn voor de luisteraars en hen geven wat ze willen, namelijk een muzikale beleving die hen een goed gevoel geeft, dat is hetgeen wat we blijven doen, elke dag. Het is ook fijn te zien dat Nostalgie+ en NRJ hun plek in het radiolandschap blijven innemen.'


Lees ook:
Luistercijfers: MNM sterkste jongerenzender, Radio2 blijft marktleider
Luistercijfers: Qmusic en Joe bevestigen als 2de en 3de grootste zenders in Vlaanderen

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers