MNM viert Straffe Scholen van Vlaanderen: 'Dit jaar is elke school een Straffe School'

maandag 22 februari 2021

Al jaren gaat MNM op zoek naar de Strafste School. Die ene middelbare school in Vlaanderen waar les en LOL hand in hand gaan, waar leerlingen en leerkrachten BFF's zijn en waar de poetsvrouw even belangrijk is als de directrice.

In deze uitzonderlijke tijd is elke school een Straffe School. Want tussen videolessen met slechte internetverbindingen en lesgeven met plexischermen en mondmaskers is er ook vooral veel goed gegaan in onze scholen. Leerkrachten vonden zichzelf opnieuw uit, niet alleen als lesgevers maar ook als vertrouwenspersonen. Poetsploegen maakten scholen meer dan ooit weer proper en veilig voor iedereen. Directeurs pasten zich flexibel aan aan een steeds wisselende werkelijkheid. Leerlingen maakten groepswerken op afstand via discord.


MNM gaat op zoek naar de verhalen van al die Strafste Schoolhelden. Luisteraars kunnen hun held nomineren via MNM.be en MNM DJ's Sander Gillis en Laura Govaerts zetten deze helden in de bloemetjes. In mei 2021 trekken ze zelfs heel Vlaanderen door om dit te doen, en op 20 mei viert MNM al die Straffe Scholen in Vlaanderen tijdens 'de Strafste Schooldag'.

Dit jaar is elke school een Straffe School. MNM viert al die scholen in Vlaanderen die straf waren en straf zijn.

'Er wordt te weinig gezegd en getoond wat er allemaal GOED gaat op scholen. En dat terwijl onze scholen, ook net in deze moeilijke tijden, zich op zoveel manieren straf tonen. Ik heb zoveel zin om alle spotlights die ik kan vinden te zetten op al die fantastische leerlingen, leerkrachten, poetsvrouwen, oudercomités, zorgleerkrachten, directies,… die van onze scholen een plek maken waar je graag bent, ook al ben je er misschien fysiek niet zoveel geweest', vertelt Laura Govaerts.

'Het is geen makkelijke tijd om op de schoolbanken te zitten, maar er zijn zoveel Strafste Schoolhelden die elke dag het beste van zichzelf geven. Die mensen verdienen meer dan ooit een feest, een schouderklopje, een dankuwel, zegt Sander Gillis.

Volg De Strafste School vanaf 22 februari in Gillis & Govaerts op MNM en op MNM.be.


Lees ook:
Heilig Hartinstituut in Heverlee is voor één jaar De Strafste School
MNM schrapt 'Strafste School', hele dag op verzoek

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers